Олегу Базилевичу – 65!

Олегу Базилевичу – 65!

Сьогодні у нашій сім’ї свято! Свій День народження відзначає динамівець “від мозку до кісток”, зв’язуюча ланка поколінь клубу Олег Петрович Базилевич. Свої найбільші перемоги в якості тренера і гравця Олег Базилевич досяг з рідним клубом.

У 1961 році 23-річний нападник, під керівництвом легендарного тренера В’ячеслава Соловйова, грає першу скрипку в своїй команді, вперше в історії привізши на береги Дніпра “золоті” нагороди радянської першості. Три роки потому колекція Базилевича поповнилася радянським кубковим трофеєм.

Доля нерозривно зв’язувала Олега Базилевича з Валерієм Лобановським. Закінчивши кар’єри гравців, зірковий дует нападників став однодумцем на тренерському містку. Саме вони в 1975 році, всього за три роки роботи, зуміли створити в Києві найсильнішу команду Європи, змусивши усіх говорити про тренерську концепцію Лобановського та Базилевича.

Опісля Олег Петрович працював із багатьма командами колишнього СРСР та зарубіжжя. Україна йому довірила у 1992 році очолити щойно створену національну команду. Саме тоді мільйони співвітчизників, дивлячись на зібрану по крихтам команду з легіонерів багатьох країн Європи, переконались, що Україні є місце на футбольній карті світу.

65-й День народження Олег Базилевич зустріне в Ялті, разом зі своїм рідним клубом. Не дивлячись на поважний вік, сьогодні всі свої думки та дії Олег Петрович пов’язує з київським “Динамо”, його успішними виступами на внутрішній та міжнародній аренах.

Нехай цей ювілей буде для вас, шановний Олеже Петровичу, святом не тільки спогадів та досвіду, але й нових задумів, мрій, надій! Адже доки чоловік мріє та сподівається – він живе, він завжди молодий!

Футбольний клуб “Динамо” (Київ) приєднується до численних привітань і від усієї душі бажає ювілярові міцного здоров’я, благополуччя та довгих років життя!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер