Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Чим швидше ми пристосуємося до газону, тим кращою буде гра»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Чим швидше ми пристосуємося до газону, тим кращою буде гра»

- Як вплине на гру той факт, що надворі температура мінусова, а всередині арени тепло?

- Звісно, при морозі нам би було важче грати, а +15 – цілком комфортна температура, щоб грати у футбол, тим більше, що вітру немає, поле рівне. Взагалі думаю, що на полі градус буде ще вищим.

- Яка ваша думка про газон, на якому доведеться грати?

- У кожного синтетичного газону є своя специфіка. У нас взагалі немає великого досвіду ігор на штучному покритті, хоча минулого року грали два матчі із «Янг Бойз» - перший матч склався невдало, а другий – краще, адже ми пристосувалися. Те ж саме буде і завтра: чим швидше ми пристосуємося до газону, тим кращою буде гра.

- «Астана» достроково стала чемпіоном Казахстану, і зараз має брак офіційних матчів. Наскільки цей факт може стати для вас перевагою?

- «Астана» не перший рік бере участь у єврокубках, як минулого року, так і нинішнього, ситуація була однаковою, тож вони знають, як потрібно готуватися. Тому я не вважаю, що для нас стане перевагою той факт, що суперник не має ігрової практики, а ми знаходимося у тонусі. Ми можемо лише робити припущення. А усе вирішуватиметься завтра на футбольному полі.

- Яка ситуація з Микитою Бордою? Наскільки він готовий вийти на поле з перших хвилин?

- Він лише вчора провів з нами роботу у загальній групі, а до цього займався індивідуально. Сьогодні ще буде тренування, що носитиме для нього тестовий характер. Звісно, багато чого залежатиме від специфіки синтетики: як він себе почуватиме, у якому стані будуть його м’язи. Тож відповідь на ваше питання буде зрозуміла лише після сьогоднішнього заняття.

- Якого футболу ви завтра очікуєте – відкритого чи закритого?

- Ми почали вибудовувати свою гру по-іншому, у залежності від сильних якостей наших футболістів. Я не знаю команд, які б виходили на поле та грали на нічию, кожен намагається перемогти.

- У день вильоту до Астани Беньямін Вербич відзначав День народження, як його привітали у команді та що подарували?

- У нас є традиція, як вітати іменинників та робити подарунки колективу, і ми її не міняємо.

- Хто, на вашу думку, найнебезпечніший гравець у складі «Астани»?

- У них досить досвічена група атаки, футболісти є доповненням одне одного. Є міцні, є більш технічні, тож небезпека може виходити від будь-якого футболіста – як в атаці, так і при стандартних положеннях, це норма у сучасному футболі.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер