Олексій Дроценко: «Команда суперника дала нам хороший бій»

Олексій Дроценко: «Команда суперника дала нам хороший бій»

Наставник динамівської команди вікової категорії U16 Олексій Дроценко прокоментував третій матч своїх підопічних на турнірі «Champions Cup», присвяченому пам'яті Габора Ноймана в угорському місті Кішварда.

Нагадаємо, у матчі за третє місце кияни з рахунком 2:0 обіграли МФА «Мункач» (Мукачево) та стали бронзовими призерами змагань:

- Команда суперника зробила висновки після нашого минулого товариського матчу, який ми виграли 8:1, зіграли в більш закритий футбол, шукали можливості забити в контратаках за рахунок довгих передач. За великим рахунком, вони не створили небезпечних моментів біля наших воріт, очевидно, у них було завдання не пропустити, а по можливості знайти момент, щоб забити. Їхню оборону було складно розкривати, плюс, по спекотній, сонячній погоді для всіх було важко бігати. Напевно, нам трохи не вистачило командної швидкості. Відчувається, що це остання гра на підготовчому зборі - ми провели хорошу роботу в дворазовому режимі, також виконали бігову роботу.

Напевно, хлопці трохи втомилися, плюс, знали, що ми сьогодні їдемо, що в Києві у них буде три вихідних дні, щоб з'їздити додому, до батьків. Можливо, у деяких в підсвідомості вже був чемоданний настрій. Сукупність цих факторів призвела до того, що гра вийшла в'язкою і важкою, хоча ми мали перевагу і контролювали м'яч, але в порівнянні з першими двома іграми створили не так багато моментів, як хотілося. Але деякі з них були хорошими: реалізуй вихід один на один з воротарем Кузик, пробий наш гравець точніше головою після подачі стандарту... Також були моменти у Пономаренка і, розпорядись він м'ячем якісніше, гра склалася б для нас простіше.

В цілому, ми задоволені грою з МФА «Мункач», команда суперника дала нам хороший бій. У цьому поєдинку, а також в двох попередніх, ми побачили, над чим нам ще потрібно працювати.

- Чи виправдала себе практика виїзних підготовчих зборів, і чи плануєте використовувати її в подальшому?

- Не все залежить від нас. Виїзні збори були вимушеною необхідністю у зв'язку з тим, що у нас на Нивках змінювалися поля, проводився ремонт на базі, тому у нас не було можливості якісно працювати - доводилося їздити на Кончу-Заспу, були проблеми з розселенням іногородніх хлопців. Тож у ситуації, що склалася, ці збори себе виправдали. Ми якісно попрацювали на базі «Мункача», де для нас були створені всі умови: поля, тренажери, кінозал для перегляду наших ігор і тренувань, а також суперника. Якщо такі збори будуть постійними, напевно, це буде цікаво. Кілька - багато, а один із завершальним турніром - було б непогано.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер