Пам’ятаємо…

Пам’ятаємо…

26 квітня в Україні та світі відзначається День пам’яті жертв Чорнобильської трагедії, яка стала символом найбільшої в історії людства техногенної катастрофи.

Аварія на Чорнобильській атомній електростанції забрала життя тисяч людей, зламала долі мільйонів та завдала непоправної шкоди екології всієї Європи. Відлуння цієї страшної трагедії звучатиме ще дуже довго та позначиться на не одному поколінні людей.

Щорічно у цей день ми згадуємо про катастрофу та загиблих внаслідок неї, а також вшановуємо подвиг працівників станції, ліквідаторів аварії, пожежників, медиків і всіх людей, залучених до боротьби з наслідками аварії.

Чорнобильська катастрофа на десятиліття стала уроком для всього людства, наочно продемонструвавши, що ядерна енергія, вийшовши з-під контролю, не помічає меж і кордонів. Однак у 36-ті роковини великої трагедії ядерна безпека в Україні повторно опинилася під загрозою, спричиненою окупацією Чорнобильської АЕС російськими військами. Персонал станції та її захисники знову стали прикладом самовідданості та героїзму, виконували свою роботу, ризикуючи власним життям, та зробили все можливе, аби не допустити нової жахливої катастрофи.

Низько вклоняємося учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС та схиляємо голови перед тими, чиє життя та здоров’я забрав смертоносний невидимий ворог. Пишаємося та пам’ятаємо…

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер