Останні трансферні угоди суперників «Динамо»

Останні трансферні угоди суперників «Динамо»

Вчора в Європі закрилося трансферне вікно для переважної більшості країн. Було зареєстровано безліч угод, у тому числі і за участю суперників київського "Динамо" в Лізі чемпіонів.

Розглянемо всі трансфери наших суперників в останні 5 днів трансферного вікна.

БАРСЕЛОНА

Пішли

- Правий захисник Емерсон перейшов до англійського "Тоттенхема" за 25 мільйонів євро.

Історія Емерсона в каталонському клубі досить незвична - у січні 2019 року "Барселона" купила бразильця і ​​тут же віддала до "Бетіса" за умовами трансферу (спільне володіння). У червні цього року каталонці скористалися правом викупу Емерсона, але через два місяці продали його до "Тоттенхема". Жодного матчу за каталонців він так і не зіграв;

- Форвард Антуан Грізманн повернувся до "Атлетіко" за системою 10+40 (10 мільйонів мадридці заплатять за його оренду й отримають право викупу контракту за 40 мільйонів).

Француз свого часу став одним із найдорожчих трансферів в історії "Барселони" (120 мільйонів євро). Антуан в минулому сезоні грав проти "Динамо" в Лізі чемпіонів і забив гол на НСК "Олімпійський" на 90-й хвилині.

У минулому сезоні у всіх турнірах за "Барсу" Грізманн провів 51 матч і забив 20 голів.

- Ілайш Моріба перейшов до німецького РБ "Лейпциг" за 16 мільйонів євро (плюс 6 мільйонів бонусів і 10% економічних прав залишилося за "Барселоною").

Один із найяскравіших молодих талантів клубу відмовився продовжувати контракт і каталонці були змушені продати його, щоб Моріба невдовзі не пішов безкоштовно.

Прийшли

- Форвард Люк де Йонг із "Севільї", оренда з правом викупу.

Після відходу Антуана Грізманна команді був необхідний гравець в лінію атаки і каталонці підписали голландського нападника "Севільї" Люка де Йонга. Потужний центрфорвард (188/86) був гравцем ротації в андалусійській команді - 34 матчі в Ла Лізі (14 в основі), 4 забитих голи.

Раніше де Йонг виступав за голландські "Твенте", ПСВ, німецьку "Боруссію" (Менхенгладбах) і англійський "Ньюкасл". Чотири рази в кар'єрі він забивав 20+ голів в елітному дивізіоні - тричі в складі ПСВ і один раз за "Твенте".

У 2012-му році Люк двічі грав проти київського "Динамо" в складі "Боруссії" (кваліфікація Ліги чемпіонів). У німецькому матчі його автогол став третім забитим голом динамівців і переможним для киян за сумою двох матчів (3:1 перемога на виїзді, 1:2 поразка вдома).


РАЗОМ (підсумки всієї літньої трансферної кампанії)

Прийшли: Ерік Гарсія (центральний захисник, "Манчестер Сіті"), Мемфіс Депай (центрфорвард / вінгер, "Ліон"), Юсуф Демір (оренда, правий вінгер, "Рапід" Відень), Серхіо Агуеро (центрфорвард, "Манчестер Сіті") ;

Пішли (ряд гравців не грали за команду в минулому сезоні): Емерсон (правий захисник, "Тоттенхем"), Жуніор Фірпо (лівий захисник, "Лідс"), Ліонель Мессі (центрфорвард / вінгер, ПСЖ), Антуан Грізманн (центрфорвард / вінгер , "Атлетіко"), Карлес Аленья (центральний півзахисник, "Хетафе"), Жуан Міранда (лівий захисник, "Бетіс"), Францішку Трінкау (вінгер, "Вулверхемптон"), Матеус Фернандес (опорний півзахисник, "Палмейрас"), Жан-Клер Тодібо (центральний захисник, "Ніцца"), Ілайш Модіба (центральний півзахисник, РБ "Лейпциг");

***

БАВАРІЯ

Прийшли

- Марсель Забітцер із РБ "Лейпциг" за 16 мільйонів євро.

Мюнхенці доповнили свій і без того чималий склад майстром дальніх ударів зі збірної Австрії. За два останні сезони Марсель забив 17 голів в бундеслізі, будучи центральним півзахисником.

Як і Люк де Йонг, це наш давній знайомий. У 2013-му році Марсель виступав за віденський "Рапід" і двічі зіграв проти "Динамо" в Лізі Європи. Кияни тоді обіграли "Рапід" вдома 3: 1 (Забітцер провів слабкий перший тайм і був замінений в перерві), а в Відні команди розійшлися нічиєю 2: 2 (Марсель відіграв весь матч).

На Євро-2020 Забітцер провів весь поєдинок проти збірної України в складі австрійської команди.


РАЗОМ (підсумки всієї літньої трансферної кампанії)

Прийшли: Дайо Упамекано (центральний захисник, РБ "Лейпциг"), Марсель Забітцер (центральний півзахисник, РБ "Лейпциг), Омар Річардс (лівий захисник," Редінг "), Свен Ульрайх (воротар," Гамбург ");

Пішли: Давид Алаба (універсал, "Реал" Мадрид), Олександр Нюбель (воротар, "Монако"), Хаві Мартінес (центральний захисник / півзахисник, СК Катар), Джошуа Зіркзе (оренда, форвард, "Андерлехт"), Жером Боатенг ( центральний захисник, без клубу);


***

БЕНФІКА

Трансферне вікно в Португалії закривається 22 вересня, тому трансфери для лісабонців ще можливі. Але клуб буде обмежений датою заявки на Лігу чемпіонів.

На даний момент ситуація така: клуб провів активну трансферну кампанію, підписав ряд гравців, які можуть стати виконавцями основного складу.

За останній тиждень лісабонці лише розлучалися з гравцями.

- Вінгер Жота перейшов до "Селтіка" на правах оренди (не грав за команду в минулому сезоні);

- Центральний півзахисник Андреас Самаріс отримав статус вільного агента (9 матчів, 3 в основі у всіх турнірах);

- Атакуючий півзахисник Чікінью відданий в оренду "Бразі" (18 матчів, 2 в основі в чемпіонаті Португалії в минулому сезоні);

- Томаш Тавареш перейшов до "Базеля" на правах оренди (не грав за команду в минулому сезоні);

- Центрфорвард Карлос Вінісіус відданий в оренду ПСВ (у минулому сезоні грав за "Тоттенхем" і "Бенфіку" - 23 матчі, 10 голів у всіх турнірах);


РАЗОМ (підсумки всієї літньої трансферної кампанії)

Прийшли: Роман Яремчук (центрфорвард, "Гент"), Суаліхо Мейте (опорний півзахисник, "Торіно"), Жиль Діаш (лівий захисник, "Монако"), Родріго Піньо (центрфорвард, "Марітіму"), Жоау Маріу (центральний півзахисник, "Інтер"), Неманья Радоньїч (вінгер, "Марсель"), Валентіно Лазаро (правий півзахисник, "Інтер")

Пішли: Жота (оренда, вінгер, "Селтік"), Андреас Самаріс (центральний півзахисник, без клубу), Педріньо (вінгер, "Шахтар"), Лука Вальдшмідт (центрфорвард, "Вольфсбург"), Нуну Тавареш (лівий захисник, "Арсенал"), Франко Черчі (вінгер, "Сельта"), Карлос Вінісіус (оренда, центрфорвард, ПСВ), Філіп Кровінович (атакуючий півзахисник, "Хайдук"), Альфа Семеду (опорний півзахисник, "Віторія Гімарайнш"), Томаш Тавареш (оренда, правий захисник, "Базель"), Чікінью (оренда, атакуючий півзахисник, "Брага"), Нуну Сантуш (оренда, атакуючий півзахисник, "Пакуш Феррейра"); Жардел (центральний захисник, без клубу);


Використано фото офіційних сайтів "Барселони", "Баварії" і "Бенфіки".

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер