Посол Фінляндії в гостях у «Динамо»

Посол Фінляндії в гостях у «Динамо»

У вівторок по обіді на базу «Динамо» в Кончі-Заспі завітали важливі гості. Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндії в Україні пан Крістер Міккелссон за три роки перебування на дипломатичній службі в нашій країні встиг не тільки вивчити мову, але й знайти об’єкт спортивних симпатій. Таким став флагман українського футболу – київське «Динамо».

Пан Посол неодноразово відвідував домашні матчі киян на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського, а ближче познайомитися з гравцями і тренерами «Динамо», побачити клубну інфраструктуру, вирішив під час дружнього візиту до Кончі-Заспи. Протягом години директор бази Михайло Матковський провів високим гостям ознайомлювальну екскурсію. Крістеру Міккелссону, якого супроводжували аташе і співробітники посольства, активісти громадської організації «Київ-Тампере», керівники Шевченківської райдержадміністрації, показали сім чудової якості футбольних полів, манеж і медико-реабілітаційний корпус, який своїми розмірами здивував фінських гостей, які достатньо побачили за своє життя. Але найбільш очікуваною виявилася зустріч пана Міккелссона з динамівцями, які в цей же час приїздили на базу на вечірнє тренування.

Більше за інших зустрічі зрадів динамівський фін Роман Єременко. Заздалегідь приїхавши до Кончі, Роман встиг тет-а-тет поспілкуватися з послом за філіжанкою кави, а вийшовши до холу бази презентував колекційну футболку з №11 і своїм прізвищем. Також від ФК «Динамо» кожен із гостей отримав набір атрибутики. Не залишилися в боргу доброзичливі представники країни Суомі в Україні. Пан Міккелссон дуже зрадів знайомству з Валерієм Газзаєвим, вручивши йому подарунковий альбом про Фінляндію, також привітавши із нещодавнім ювілеєм.

Після оглядової екскурсії по тренувальній базі пан Посол розповів про свої враження в інтерв’ю кореспонденту Інформвідділу.

- В першу чергу, хочу сказати, що в мене залишилися чудові враження від сьогоднішнього візиту на учбово-тренувальну базу «Динамо». Це чудове місце. Я захоплююся футболом і вже третій рік поспіль ходжу на матчі за участю київського «Динамо». Зараз у мене з’явилася можливість своїми очима побачити, де й як тренуються футболісти. Гадаю, умови, які були створені для футболістів на базі, багато в чому визначають їхній успіх.

- Вам доводилося бувати на учбово-тренувальних базах інших клубів?

- Так, із послами країн Євросоюзу ми відвідали Донецьк і були на базі «Шахтаря».

- Чи є подібні бази у фінських клубів?

- Напевно, є, але не у футбольних команд. Фінляндія – невелика країна, в якій футбол знаходиться не на першому місці за популярністю, поступаючись хокею.

- Той факт, що Роман Єременко виступає за київське «Динамо», дає додатковий поштовх розвитку фінського футболу?

- Обов’язково. Так само, як і те, що більшість футболістів національної збірної Фінляндії виступають в сильних клубах за кордоном. Це дуже важливо.

- Оскільки в Україні грають два брати Єременки, наступного разу ви вирушите до Харкова?

- Все можливо. Але вболіваю я саме за «Динамо». Я живу неподалік від стадіону імені Валерія Лобановського, і в мене є абонемент на домашні матчі команди.

- Які основні асоціації про Україну у Фінляндії? Чи можна вважати спорт однією зі складових іміджу нашої країни?

- Впевнений, фіни знають багато українських спортсменів: у легкій атлетиці Сергія Бубку, Валерія Борзова, братів Кличків у боксі та ін.

- Ви знали про «Динамо» до того, як переїхали до України?

- Звичайно. Я пам’ятаю ті часи, коли ця команда була найкращою в Європі в середині 70-х і 80-х років.

- Наскільки, на ваш погляд, «Динамо» сильне сьогодні?

- Це сильна команда, яка цього сезону і в минулому грає значно краще, ніж тоді, коли я почав дивитися матчі.

- На матчах Ліги чемпіонів ви будете присутні всім посольством?

- Звичайно! Якщо нас запросять і дадуть квитки. Я же почав відвідувати матчі цього турніру ще в 2007-му році, коли тільки приїхав до України.

- Хто ваш улюблений фінський футболіст?

- Я вболіваю за всіх наших хлопців, але, гадаю, найкращий – Ярі Літманен, який виступав за голландський «Аякс». Також відзначу Самі Хююпя, який зараз грає в Німеччині, а раніше захищав кольори «Ліверпуля». Хороший футболіст і Рома Єременка, але ще молодий.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер