Представляємо арбітра матчу «Динамо» - «Бенфіка»: Ентоні Тейлор

Представляємо арбітра матчу «Динамо» - «Бенфіка»: Ентоні Тейлор

Поєдинок між київським «Динамо» та лісабонською «Бенфікою» обслуговуватиме бригада арбітрів із Англії на чолі з 42-річним Ентоні Тейлором. Футбольним арбітражем почав займатися у 2002-му році, з 2010-го працює на поєдинках англійської Прем’єр-ліги, з 2013-го – арбітр ФІФА.

За цей час уродженець передмістя Манчестера жодного разу не перетинався з «Динамо», а «Бенфіка» під наглядом британця провела дві гри: у чвертьфіналі Ліги Європи-2018/2019 португальський клуб здобув домашню перемогу над німецьким «Айнтрахтом» (4:2), а в цьому сезоні «орли» виявилися сильнішим у матчі проти московського «Спартака» (2:0) в рамках 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів.

Минулого сезону Тейлор був головним арбітром поєдинку за Суперкубок УЄФА між «Баварією» та  «Севільєю», також британець відпрацював на 5-ти поєдинках Ліги чемпіонів та Ліги Європи 2020/2021. В активі у Ентоні і три матчі Євро-2020: Данія – Фінляндія (груповий турнір), Португалія – Німеччина (груповий турнір) та Італія – Австрія (1/8 фіналу). 

Саме за суддівства Ентоні Тейлора у грі між Данією та Фінляндією стався епізод, коли півзахисник данської національної команди Крістіан Еріксен переніс зупинку серця прямо на футбольному полі. Голова Комітету арбітрів УЄФА Роберто Розетті похвалив Тейлора за швидку реакцію та розсудливість у вирішенні ситуації.

У сезоні 2021/22 Ентоні Тейлор працював на 2-х поєдинках кваліфікаційних раундів Ліги чемпіонів («Бенфіка» – «Спартак», «Шахтар» – «Монако»), та ще 4 рази обслуговував поєдинки англійської Прем’єр-ліги. Загалом у 6-ти поєдинках британський арбітр продемонстрував 24 жовті та 1 червону картки, щоправда 10 попереджень прийшлися на одну гру між «Шахтарем» та  «Монако».

Матч між «Динамо» та «Бенфікою» стане для Тейлора 21-ою за рахунком грою основної сітки Ліги чемпіонів, яку він обслуговуватиме. В минулих 20-ти британець продемонстрував 95 жовтих карток та 8 разів призначав пенальті. При цьому Ентоні лише одного разу вилучив гравця з поля.

Нагадаємо, що матч «Динамо» – «Бенфіка» відбудеться у вівторок, 14 вересня, у Києві на НСК «Олімпійський», початок – о 22:00.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер