Представляємо суперника. «Десна» (Чернігів)

Представляємо суперника. «Десна» (Чернігів)

У рамках 5-го туру VBET Ліги київське «Динамо» вдома прийматиме чернігівську «Десну».

Матч відбудеться 22-го серпня на столичному стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського та розпочнеться о 21.30.

«Десна» (Чернігів)

Дата заснування: 1960 рік.

Президент: Володимир Левін.

Головний тренер: Олександр Рябоконь (з 2012 року).

Домашні матчі проводить на стадіоні ім. Юрія Гагаріна (Чернігів).

Місце в сезоні-2021/2022: 1-е (4 перемоги, різниця м’ячів – 9:2).

Результат матчу другого кола сезону-2020/2021: «Десна» - «Динамо» - 1:1 (Будківський (53) - Циганков (90+2, з пен.).

Орендовані у «Динамо»

- Вікентій Волошин, Крістіан Біловар

Всі бомбардири команди в цьому сезоні в УПЛ

4 голи – Безбородько

2 голи – Завійський, Калитвинцев

1 гол – Будківський.

Команду створено у 1960 році під назвою «Авангард» і включено до української зони класу «Б» чемпіонату СРСР. Протягом сезонів 1960—1961 ворота команди захищав відомий згодом майстер Віктор Банников. У 1963—1965 роках команда фінішувала у середині турнірної таблиці та не боролась за найвищі місця. Успішним був виступ у Кубку СРСР 1965 року, коли український клуб дістався 1/8 фіналу, цей успіх залишився найвищим досягненням чернігівців за всю історію виступів у Кубку СРСР.

У 1968 році «Десна», посівши 4-е місце в чемпіонаті УРСР, завоювала путівку до другої групи класу «А». Протягом чемпіонату 1970 року за команду виступав півзахисник Андрій Біба — колишній футболіст «Динамо». Чернігівці посіли непогане 11-те місце серед 22 колективів Української та Білоруської РСР, але у кінці року команда була ліквідована. У 1977 році «Десна» була відроджена зусиллями Юхима Школьникова. У 1981 році команду поповнив 17-річний стоппер Олег Кузнєцов, якого згодом запросили до «Динамо». До 1988 року команда у другій лізі не піднімалась вище 20-го місця.

Після проголошення незалежності «Десна» виступала у першій лізі чемпіонату України, а з сезону 1994/95 опустилась до другої, після чого продовжувала курсувати між двома лігами. У 2010-му році була створена нова команда, склад якої формувався з нуля. Після кількох невдалих спроб, пов’язаних з поразками у перехідних матчах та атестацією у сезоні 2018/19 «Десна» нарешті змогла вийти до Прем’єр-ліги і з тих пір там виступає.

Форма команди

Останні матчі: В - В – В - В

25 липня. Десна - Чорноморець – 3:0

1 серпня. Маріуполь - Десна – 1:2

9 серпня. Десна – Інгулець – 2:0

14 серпня. Десна – Дніпро-1 – 2:1

Стан справ у сезоні

Поточний сезон в українській еліті підопічні Олександра Рябоконя розпочали дуже вдало - у перших 4-х турах у «Десни» було зафіксовано чотири перемоги. Спочатку команда вдома з упевненим рахунком 3:0 перемогла одеський «Чорноморець», потім на виїзді – «Маріуполь» з мінімальним рахунком 2:1, далі вдома чернігівці святкували перемогу над «Інгульцем» з петрового 2:0 і, нарешті, знову на своєму полі виявилися сильнішими за «Дніпро-1» - 2:1. Примітно, що «Десна» у кожному своєму матчі забиває не менше двох м’ячів.

Команда з Чернігова – не дуже досвідчена, середній вік її гравців складає 25,6 років, причому, у складі є як молоді гравці, яким 20-21 рік так і ті, кому 29-30 років – словом, сплав молоді та досвіду. Є у складі «Десни» виконавці, відомі своїми виступами за цілу низку клубів української Прем’єр-ліги та зарубіжжя - зокрема, воротар Ігор Литовка, захисник Євген Селін та нападник Пилип Будківський. А півзахисник Єгор Картушов вже десятий (!) рік виступає за «Десну». Під час літнього міжсезоння «Десна» була достатньо активною на трансферному ринку, причому клуб як прощався з футболістами, так і запрошував до себе новачків.

Переходи-2021

Пішли

Команду залишило одразу 15 футболістів, причому усі, окрім півзахисника Гуцуляка, у статусі вільних агентів. Олексій же був проданий до «Дніпра-1». Серед виконавців, які залишили чернігівський колектив, чимало основних гравців: Андрій Мостовий, Євген Паст, Павло Полегенько, Йонас Тамм, Максим Імереков, Владислав Огіря, Андрій Гітченко та інші. А Богдан Білошевський та Юхим Конопля, які грали за «Десну» на правах оренди, повернулися до своїх клубів – київського «Динамо» та донецького «Шахтаря» відповідно.

Прийшли

Щодо придбань, то чернігівці поповнювали свій склад виключно українцями і теж переважно вільними агентами, власними вихованцями чи орендованими футболістами. Так, у команді з’явилися 33-річний захисник Євген Селін із кіпрського «Анортосіса», 24-річний захисник Олександр Масалов із румунської команди «Динамо-Авто», 29 річний воротар Роман Мисак із львівського «Руха», 22-річний захисник Олександр Сафронов із «Дніпра-1». Із донецього «Олімпіка» до «Десни» перейшли 25-річний півзахисник Євген Цимбалюк та 26-річний півзахисник Тарас Завійський, із «Гірника-Спорт» (Горішні Плавні) у чернігівській команді з’явився 30-тирічний захисник Вадим Жук та із донецького "Шахтаря" 28-річний півзахисник Сергій Болбат.

В оренду «Десна» взяла 20-тирічних півзахисника Вікентія Волошина та захисника Крістіана Біловара із «Динамо».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер