Представляємо арбітра матчу «Бенфіка» - «Динамо»: Деніз Айтекін

Представляємо арбітра матчу «Бенфіка» - «Динамо»: Деніз Айтекін

Поєдинок між лісабонською «Бенфікою» та київським «Динамо» обслуговуватиме бригада арбітрів із Німеччини на чолі з 43-річним Денізом Айтекіним.

За фахом німецький рефері є майстром ділового адміністрування, у повсякденному житті займається підприємництвом в інтернеті. Народився у Нюрнберзі, зараз проживає в місті Оберасбах, що розташоване на федеральній землі Баварія. Футбольним арбітражем почав займатися у 1995 році, на матчах німецької Бундесліги працює з 2008 року, а статус арбітра ФІФА має з 2011 році. Деніз відпрацював на 72 матчах під егідою УЄФА, а майбутній поєдинок стане для нього ювілейним, 25-м, у основній сітці Ліги чемпіонів.

Був у кар’єрі німця й скандальний поєдинок. У березні 2017 року він судив матч-відповідь 1/8 фіналу Ліги чемпіонів між каталонською «Барселоною» та французьким ПСЖ. Перший матч парижани виграли (4:0), але на «Камп Ноу» сталося, здавалося, неможливе, господарі виграли – 6:1, та пройшли далі. Деякі рішення рефері – зокрема, призначення двох пенальті – викликали бурхливу реакцію збоку гравців ПСЖ. Після того поєдинку УЄФА заборонив арбітру публічно обговорювати перипетії гри.

Айтекін двічі перетинався з київським «Динамо» в єврокубках, і в обох випадках динамівці не програли суперника. У лютому 2014-му «біло-сині» зіграли на виїзді внічию з іспанською «Валенсією» (0:0) в 1/16 фіналу Ліги Європи, але далі все одно пройшов іспанський клуб, а в 1/8 фіналу Ліги Європи-2014/2015 наша команда розгромила вдома англійський «Евертон» (5:2), вийшовши до чвертьфіналу турніру.

Загалом же це буде вже п’ята зустріч Айтекіна з українськими командами, в яких наші представники в єврокубках один раз виграли, а також по два рази зіграли внічию та поступилися.

Цього сезону німецький рефері вже працював на п’яти єврокубкових матчах. У Лізі чемпіонів у стартовому турі Деніз зафіксував виїзну поразку донецького «Шахтаря» від молдавського «Шерифа» (0:2), а в Лізі Європи має два поєдинки кваліфікації й стільки ж ігор основної стадії. У цих матчах рефері показав 18 жовтих карток (у середньому – 3,6 за гру), одного гравця вилучив із поля та призначив два пенальті.

Матч «Бенфіка» - «Динамо» відбудеться 8 листопада у Лісабоні на «Ештадіу Да Луш», початок – о 22:00.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер