Представляємо арбітра матчу «Динамо» – АЕК: Якоб Кехлет

Представляємо арбітра матчу «Динамо» – АЕК: Якоб Кехлет

На матчі 2-го туру групового турніру Ліги Європи УЄФА між київським «Динамо» та кіпрським АЕКом із міста Ларнака працюватиме бригада арбітрів на чолі з 42-річним Якобом Кехлетом.

Майбутній рефері народився 5 вересня 1980 року в передмісті Орхуса. Якоб єдиний у сім’ї, хто став футбольним арбітром. Його батько Карстен був заступником голови Данської асоціації спортивних танців, а молодша сестра Таня є багаторазовою чемпіонкою країни та дворазовою чемпіонкою світу з танців.

Розпочавши суддівську кар’єру, у 29-річному віці уже працював на матчах данської Суперліги, а за два роки отримав статус ФІФА та можливість працювати на поєдинках міжнародного рівня. На даний момент Якоб входить до першої категорії рефері, що робить його арбітром із Данії з найвищим міжнародним статусом.

За роки роботи на національному рівні Кехлет вісім разів був номінований на звання найкращого арбітра Данії, однак завоювати почесний статус зміг лише одного разу – у 2016-му. Загалом у чемпіонаті та Кубку Данії за час суддівської кар’єри провів більше 300 матчів.

За 11 років роботи на міжнародному рівні данець лише одного разу перетинався з «Динамо», зафіксувавши нульову нічию у виїзному матчі плей-оф раунду кваліфікації Ліги Європи-2017/2018 проти португальського «Марітіму». У тому поєдинку із нинішнього складу «біло-синіх» грали Віталій Буяльський, Денис Гармаш та Сергій Сидорчук зі стартових хвилин, а Віктор Циганков та Володимир Шепелєв вийшли на заміну. Загалом гра вийшла «гарячою» - футболісти команд отримали 8 попереджень (у тому числі Сидорчук та Гармаш), а динамівця Євгена Хачеріді було вилучено з поля.

Також у його активі поєдинок групового етапу Ліги чемпіонів (єдиний у кар’єрі на даний момент) між донецьким «Шахтарем» та німецьким «Хоффенхаймом» у 2018-му (2:2) і зустріч із юнацькою збірною України U19 у 2014-му у кваліфікації чемпіонату Європи (Естонія – 3:1, Мальта – 4:0).

У нинішньому сезоні Якоб уже працював на дев’яти матчах у національних турнірах та єврокубках, в яких показав 34 попередження (у середньому – трохи менше чотирьох за гру), вилучив трьох футболістів та призначив чотири пенальті.

Нагадаємо, що матч «Динамо» – АЕК відбудеться в четвер, 15 вересня, у польському Кракові на стадіоні «Краковії» імені Юзефа Пілсудського, початок – о 22:00 за київським часом (21:00 за місцевим).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер