Представляємо суперника. «Інджія» (Сербія)

Представляємо суперника. «Інджія» (Сербія)

У неділю, 13 лютого, київське «Динамо» проведе перший контрольний матч на заключному тренувальному зборі в Туреччині. Суперником динамівців у спарингу, який пройде на арені Mardan Stadium та розпочнеться о 16:00 за київським часом, стане лідер першого дивізіону (другого за рангом) чемпіонату Сербії – футбольний клуб «Інджія».

Візитка

Повна назва: Fudbalski Klub Inđija

Заснований: 1933 рік

Стадіон: «Toyo Tires Arena» (3 377 місць)

Президент: Драган Пилипович

Головний тренер: Небойша Яндрич

Поточна позиція в першому дивізіоні чемпіонату Сербії: 1-ша

Досягнення

Переможець першого дивізіону Сербії 2010 року.

Історія

ФК «Інджія» був заснований у 1933 році як клуб працівників сербської залізниці. Спочатку клуб називався ŽAK Inđija, пізніше був перейменований на FK Železničar Inđija, згодом – на FK PIK Inđija та FK Agrounija. Нарешті, у 1994-му команда отримала свою нинішню назву, яку змінювала лише одного разу, в 2001-2003 рр., коли називалася FK Brazda Coop.

У часи об’єднаної Югославії «Інджія» переважно виступала в нижчих дивізіонах. Найвищим досягненням команди з однойменного містечка, що має населення у 26 тисяч мешканців, є вихід до другого дивізіону у 1992-му та чвертьфіналу Кубка Югославії того ж року.

За підсумками сезону-2009/2010 «Інджія» виграла перший дивізіон та вперше в історії вийшла до Суперліги. Утім, затриматися в еліті команді не вдалося – за підсумками сезону в Суперлізі «Інджія» посіла передостаннє, 15-те, місце та понизилася у класі.

Вдруге в історії вийти до елітного дивізіону «Інджії» вдалося за підсумками сезону-2018/2019. Посівши третє місце, команда виграла плей-оф, а у вирішальному протистоянні здолала «Динамо» з Враньє за підсумками двох матчів (3:0 удома та 0:2 на виїзді). Цього разу «Інджія» затрималася в Суперлізі на два сезони, але в 2021-му знову вилетіла.

Поточний сезон

За підсумками першої частини сезону в першому дивізіоні Сербії «Інджія» лідирує, набравши після 21-го туру 46 очок (14 перемог, 4 нічиї, 3 поразки, різниця м’ячів – 38:18). До завершення першого етапу чемпіонату залишилося провести 9 турів, після чого перша вісімка утворить чемпіонську групу, де й визначаться команди, що поповнять Суперлігу наступного сезону.

Що стосується Кубку Сербії, то там «Інджія» припинила боротьбу за трофей на стадії 1/16 фіналу, мінімально поступившись удома вітчизняному гранду – «Црвені Звєзді» (0:1).

Склад

Середній вік гравців «Інджії» – 24,5 роки. Загалом у «Інджії» виступають три легіонери – воротар Крсто Любанович та центральний захисник Міюшко Бойович із Чорногорії, а також сенегальський центральний нападник Бадара Баджі.

Основна трансферна політика клубу – запрошення вільних агентів та оренда гравців. Причому розлучаються з футболістами в «Інджії» за тією ж «схемою». Не дивно, що найкращим бомбардиром команди в нинішньому сезоні є найдосвідченіший гравець – 35-річний капітан Владан Мілосавлєв, який прийшов влітку 2021-го та забив 9 м’ячів (більше – 10 – тільки у Матеї Зувича із «Жарково»).

Підготовка

У ході навчально-тренувального збору в Туреччині «Інджія» провела два спаринги, розгромивши російський «Факел» (5:2) та мінімально поступившись румунській «Конкордії» (0:1). Сезон для «Інджії» поновиться 26 лютого, коли команда прийме на своєму полі «Мачву Шабац», що також перебуває у верхній частині турнірної таблиці.

Тренер

Перед стартом сезону-2021/2022 «Інджію» очолив Небойша Яндрич, який перед цим працював із іншим клубом першого дивізіону – «ІМТ Нові Београд». Поки у 46-річного спеціаліста немає в доробку жодних досягнень, але вихід із командою до Суперліги за підсумками нинішнього сезону може стати першим вагомим у тренерській кар'єрі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер