Прес-конференція Мірчі Луческу після матчу з «Ференцварошем»

Прес-конференція Мірчі Луческу після матчу з «Ференцварошем»

- Перед матчем ви робили акцент на тому, що потрібно уникнути помилок другого тайму першого матчу. У результаті сьогодні команда другий тайм провела яскравіше. У чому ви бачите причину такого контрасту?

- У цій дуже складній групі ми розуміли, яка гра буде найважливішою для нас. Сьогодні була дуже складна гра у складних умовах - за дуже низької температури на газоні не найкращої якості, де неможливо було грати швидко, в один дотик. Сьогодні для мене найважливішим був результат, решта мала відійти на другий план.

У першому таймі ми добре й організовано оборонялися, за винятком кількох помилок. Але при відборі м'яча ми дуже легко його віддавали супернику. У перерві я сказав своїм гравцям, що ми повинні активніше діяти в атаці, якщо хочемо виграти. Ми змусили суперників більше помилятися, забили гол. Ми дуже задоволені тим, як усе склалося, що ми здобули перемогу та вийшли в євровесну.

- Який результат у Лізі Європи ви будете вважати вдалим для «Динамо»? Які позиції плануєте підсилити в зимове міжсезоння?

- Посилення залежить не від мене. Я треную гравців, які у мене є в команді. Я вітаю своїх підопічних із цим результатом, із виходом до Ліги Європи. Я тренував цих хлопців із самого початку сезону. Ці гравці виросли разом із командою. Сьогодні у нас у складі було 8 українців і всього 3 легіонери, у складі «Ференцвароша» - навпаки, 9 легіонерів і всього 2 угорця.

Це нелегко для зростання команди. Вдячний хлопцям за те, чого вони домоглися. Разом із цими хлопцями ми виграли Суперкубок, пробилися до Ліги чемпіонів, вийшли в єврокубкову весну та знаходимося на першому місці в чемпіонаті. Я вдячний цим гравцям.

- Що для вас було найскладнішим у сьогоднішньому матчі?

- Найскладнішим у сьогоднішній грі було здобути результат. Не можна забувати, що у нас молода команда, гравцям у захисній лінії 18-20 років. Тиск, важливість цього матчу позначалися в усіх діях.

Нелегко було грати проти «Ференцвароша». Це хороша команда, яка має досвідчених гравців у своєму складі, хорошого тренера, демонструє хороші результати. І ми, і «Ференцварош» із самого початку розуміли, що в очних зустрічах нам належить вирішити, хто вийде в єврокубкову весну, тому що «Барселона» і «Ювентус» - команди іншого рівня.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер