Руслан Нещерет: «Налаштовуємося на кожного суперника однаково - як на «Барселону», так і на «Дніпро-1»

Руслан Нещерет: «Налаштовуємося на кожного суперника однаково - як на «Барселону», так і на «Дніпро-1»

У матчі 12-го туру юнацької першості проти «Дніпра-1» київське «Динамо» забило суперникам три м'ячі, а голкіпер Руслан Нещерет зберіг свої ворота сухими. У коментарі клубним медіа воротар підвів підсумки домашньої перемоги:

- Суперник змусив тебе сьогодні попрацювати. Чи відчув ти, що «Дніпро-1» може забити?

- Так, у них хороша команда та сильні нападники. Гравці «Дніпра-1» сьогодні билися, добре подавали. Але наш захист також була на висоті.

- Микита Бурда додав солідності в захисті?

- Микиті потрібно було відчути ігровий ритм і набрати кондиції, що він і робить з юнацькою командою. Його досвід і холоднокровність надають впевненості всім нам.

- Сьогодні вдалося зіграти в захисті на нуль, у чому є і твоя заслуга. Це завжди головна вимога тренерського штабу?

- Перед нами завжди стоїть таке завдання - не пропустити. А гравцям атаки необхідно створювати гольові моменти, постійно тримати в напрузі воротаря суперників.

- Розкажи про моменти, які були створені біля твоїх воріт. В одному з епізодів, коли ти кулаками вибивав м'яч, навіть дісталося нападникові суперників.

- У першому таймі була подача з кутового, що завершилася звичайним ударом, який я зловив. Далі була метушня у штрафному, в якій суперник пробив носком, і я встиг зреагувати. Можливо, в тому епізоді наші захисники побоялися чіпати нападника, адже після будь-якого поштовху гравці падають і арбітр може призначити пенальті. До слова, і наша команда забила багато таких м'ячів, внаслідок плутанини в штрафному суперника, коли воротарі не встигали нічого зробити. А що стосується тієї подачі, то ми, воротарі, повинні не боятися жорстко йти на м'яч. Більше моментів, в принципі, і не було.

- Сьогодні Антон Боль, який вийшов на заміну, часто підключався до атак. Напевно, це не дуже характерна функція для центрального захисника?

- Можливо, йому тренер сказав так діяти, або сам Антон хотів освіжити атаку та забити. Я теж був здивований, дивлюся - біля мене його немає, а він бігає попереду (посміхається).

- Можна було забивати і більше м'ячів?

- Можна було забити і більше - для цього було багато прострілів, подач. Але воротар «Дніпра-1» теж добре працював.

- Чи не додають тобі труднощів підключення до атак крайніх захисників?

- Ні, так було завжди, тренер просить так діяти. Головне, щоб усі правильно перебудовувалися з атаки на оборону, і тоді все буде добре. Коли крайні захисники йдуть вперед, їх страхують крайні півзахисники, які сідають назад.

- Ти вже рік знаходишся в обоймі першої команди, наскільки придбаний там досвід допомагає тобі в грі за U19?

- На дорослому рівні все набагато швидше, потрібно швидше приймати рішення, ніж у юнацькій першості. Тому тренування з першою командою приносять багато користі.

- Чи складно зберігати психологічний баланс між єврокубками та чемпіонатом?

- Оскільки ми зараз відстаємо від першої позиції в турнірній таблиці чемпіонату, у нас немає прохідних матчів на внутрішній арені. Налаштовуємося на кожного суперника однаково - чи то «Барселону», чи то «Львів», чи то «Дніпро-1».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер