Save Mariupol heroes!

Save Mariupol heroes!

Під час кожного матчу в європейському благодійному турне Match for peace #StopWarInUkraine (Матч за мир! Зупинимо Війну!) київське "Динамо" спільно з медіахолдингом 1+1 media прагне привернути увагу міжнародної спільноти до воєнних злочинів і злочинів проти людяності, які російські окупанти вчиняють на території України. Головною метою міжнародних зустрічей є збір коштів для вирішення найгостріших гуманітарних проблем, що виникли внаслідок повномасштабної війни рф в Україні.

Сьомим матчем у рамках благодійного турне стала зустріч із талліннською "Флорою", яка пройшла в день 95-річчя київського "Динамо", 13 травня, у столиці Естонії та зібрала на трибунах A. Le Coq Arena майже 5 тисяч глядачів.

Червоною ниткою крізь програму вечора проходила трагічна доля міста-героя Маріуполя, який вже 80 днів у нелюдських умовах тримає оборону перед переважаючими силами армії рф.

Ведучі події, виконавиці та гості стадіону вдягнули футболки та світшоти з портретами героїв-захисників "Азовсталі", звернувшись до всього світу з проханням посприяти в проведенні процедури екстракціїї українських військових. А динамівці вийшли на матч у футболках із зображенням Богородиці Оранти з Софії Київської - символічно, адже Маріуполь названо на честь Діви Марії.

Перед матчем, у перерві та після завершення гри на глядачів чекали виступи відомих українських артистів. Відкрила вечір співачка ALYA (Олександра Лещук), яка виконала щемливу пісню "Місто Марії", написану під час війни та присвячену її рідному місту Маріуполю.

Гімн України прозвучав у Таллінні у виконанні лідера гурту "Антитіла" Тараса Тополі, який нині боронить Україну в лавах сил територіальної оборони ЗСУ та заспівав разом зі своїми бойовими побратимами з Харкова, а на трибунах стадіону до нього доєдналася реп-виконавиця alyona alyona.

Прозвучала і пісня "Молитва" від alyona alyona та Jerry Heil, після чого до співачок приєдналася Христина Соловій і вони втрьох виконали легендарну українську пісню "Ой, у лузі червона калина".

У перерві Христина Соловій виконала пісню "Тримай" разом із Ксенією Резницькою, 12-річною співачкою, яка народилася та донедавна жила в Маріуполі, зовсім поруч зі знищеним російськими окупантами театром.

Кульмінацією події стало коло пошани, під час якого футболісти, не стримуючи сліз, дякували гостям матчу під акомпанемент культової пісні Джона Леннона "Imagine", яку виконали Віра Кекелія, Марта Адамчук і естонська співачка.  


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер