Сергій Сидорчук: «Наша мотивація – місце у турнірній таблиці, на якому ми зараз, на жаль, перебуваємо»

Сергій Сидорчук: «Наша мотивація – місце у турнірній таблиці, на якому ми зараз, на жаль, перебуваємо»

Капітан київського «Динамо» в ексклюзивному інтерв'ю клубному сайту поділився враженнями від контрольного матчу з «Інджиєю», думками щодо динамівської молоді та очікуваннями від третього зимового збору «біло-синіх».

- Сергію, вітаємо з переможним початком збору! Ти єдиний гравець, котрий сьогодні провів повний матч. З чим це пов'язано?

- Думаю, це пов'язано з тим, що в середині поля наразі не вистачає футболістів на два склади – хтось травмований, хтось підхопив COVID-19, хтось тільки відновлюється після травми. Перед грою тренери нас попереджали, що хтось проведе на полі 60 хвилин, а хтось – 90. У перерві до мене підійшов Містер і запитав, як я почуваюся. Я сказав, що добре, і він вирішив, що я проведу повний матч.

- В одному інтерв'ю ти казав, що тобі потрібно трохи більше часу, аби набрати форму...

- Так і є. Це не новина для мене, і я з цим стикаюся не вперше. Але можу чітко сказати, що вже на 80-90 відсотків я готовий. За рахунок великої кількості контрольних ігор я набрав форму, у плані фізики так точно. Потрібно лише зіграти перший офіційний матч, аби повністю переключитися на ритм сезону.

- «Динамо» знову розпочало збір із впевненої перемоги. Це пов'язано із меншою втомою порівняно з кінцівками зборів?

- Так, швидше за все, це пов'язано з тим, що після вихідних та відпочинку, а ми два дні практично нічого не робили, тільки відпочивали вдома, ми трошки скучили за грою. А коли наприкінці збору граєш, втомлюєшся не так фізично, як голова втомлюється. Напевно, через це трапляються помилки, невеликі провали у грі. А зараз на свіжості нормально гралося.

- Сьогоднішній суперник представляє першу лігу Сербії, тобто відчутно нижче класом за «Динамо». Що зазвичай відпрацьовується у матчах із такими суперниками?

- Зрозуміло, що ніхто конкретно до цього матчу не готувався. Для нас важлива наша гра. Говорячи про те, як діяв суперник, у нас практично більше половини матчів у чемпіонаті України складатимуться саме таким чином: коли команда відходить назад, а ми намагаємось зламати масовану оборону. Думаю, для цього й підбираються суперники. До того ж, суперник намагався пресингувати нас на нашій половині поля і в першому таймі, і в другому. Відповідно, ми попрактикували вихід із оборони в атаку під пресингом – те, над чим працювали на тренуваннях.

- У другому таймі у центрі поля ти взаємодіяв із молодим Олександром Яциком, який відзначився класним голом у переможному матчі Юнацької Ліги УЄФА. Дивився цю гру, вболівав за наших юнаків? Як тобі гра цього юнака?

- Так, матч «Динамо» U19 дивилися. У нашому номері зібралося десь чоловік шість, усі переживали за наших хлопців. Спочатку гра для наших складалася важко, було видно, що далася взнаки тривала пауза, до того ж у складі були відсутні важливі гравці... Але вони молодці, що проявили характер і пройшли далі.

Щодо Сашка Яцика, напевно, я не в тій компетенції, щоб якось його оцінювати. Але особисто моя думка – по футбольному непоганий хлопець. Тільки від нього залежатиме його майбутнє, від того, як він слухатиме тренерів. Якщо слухатиме, то, впевнений, усе в нього буде добре. Йому важливо зрозуміти, що якщо він виконуватиме те, що від нього вимагає Містер, то він гратиме. Усі дані в нього для цього є.

- Вже тривалий час із основою тренується інший гравець U19 Володимир Бражко. Він уже став повноцінною бойовою одиницею в обоймі першої команди?

- Так. Теж хороший, перспективний хлопець. У «Динамо» хороша, перспективна молодь. Але не хочеться завчасно співати оди, все має бути поступово. Думаю, що ці хлопці у футболі мають майбутнє. Але загадувати ніхто не може. У такому віці головне – слухати. Тим більше є кого слухати – Містер постійно вказує на якісь моменти, які допомагають у грі на різних позиціях.

- Чим цей третій збір відрізнятиметься від перших двох?

- Думаю, насамперед тим, що ми гратимемо не по 45 хвилин, а будуть повноцінні матчі по 90 хвилин. Можливо, команда буде розділена на дві групи гравців: одна гратиме, наприклад, сьогодні, інша – завтра, і у тих, хто грає сьогодні, тренування не буде, а у тих, хто завтра буде повноцінне тренування.

До того ж, бігова робота зійде нанівець. Будуть просто ігри та тактичні завдання у тренуваннях. Також багато уваги зараз приділяємо комбінаціям в атаці, аби довести їх до автоматизму, і кожен знав, що він має робити у комбінаціях.

– Це нові напрацювання, комбінації?

- В принципі так. Їх велика кількість. Усе залежить від маневру того чи іншого футболіста у конкретній ситуації на полі.

- Як впливає на підготовку той факт, що «Динамо» не бере участі у весняній стадії єврокубків? Команда не готується до конкретного суперника, не форсує форму? Чи це якось позначається на мотивації?

- До конкретного суперника в єврокубках ми зазвичай починали готуватися за півтора тижні до матчу. Що стосується мотивації, то для нас це – місце в турнірній таблиці, на якому ми зараз, на жаль, знаходимося. Це не те місце, де ми хочемо бути. Мотивація тут одна, треба усвідомлювати, що нам потрібно наздоганяти і обганяти «Шахтар».

- Тобто, по суті, кожен матч навесні буде за важливістю як єврокубкова зустріч?

- Так. Ми розуміємо, що суперник цілком може втратити очки тільки в очній зустрічі з нами. За цей шанс будемо чіплятися.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер