Суперник «Динамо» у Юнацькій Лізі УЄФА: «Депортиво» (Ла-Корунья)

Суперник «Динамо» у Юнацькій Лізі УЄФА: «Депортиво» (Ла-Корунья)

У стиковому матчі Юнацької ліги УЄФА сезону 2021/22 київське «Динамо» зустрінеться с представником Іспанії – «Депортиво» із Ла-Коруньї.

Цього сезону «Депортиво» вперше бере участь у розіграші Юнацької ліги УЄФА. Право зіграти в єврокубку іспанська команда завоювала, вигравши національну першість у своїй віковій категорії.

Як учасник Шляху чемпіонів, «Депортиво» провів два раунди спарених матчів на вибування. У стартовому поєдинку першого етапу іспанці поступилися польській «Погоні» з рахунком 0:3, але у матчі-відповіді на своєму полі «перестріляли» суперників (4:0) та пройшли далі.

У наступному колі юнаки Ла-Коруньї вдома переграли «Маккабі» (Хайфа) з рахунком 5:1, а в другому поєдинку пропустили три м’ячі без відповіді (0:3), зберігши загальну перевагу та вийшовши у стикові матчі в своєму дебютному сезоні в Юнацькій лізі УЄФА.

Домашній матч «Депортиво» проти «Маккабі» відвідали понад 12 тисяч уболівальників, що стало рекордом Шляху чемпіонів і п’ятим показником в історії Юнацької ліги УЄФА.

Найрезультативніший гравець «Депортиво» в Юнацькій лізі УЄФА – нападник Маріо Наджера (18 років), який записав до свого активу два м’ячі. По одному разу в воротах суперників відзначалися Віктор Гуерра, Уго Падін, Енріке Тейо, Давід Мелья, Уго Бальдомар і Пеке (з пенальті).

У чемпіонаті Іспанії юнацька команда «Депортиво» наразі перебуває на другій позиції у Групі 1, набравши 36 очок після 15-ти турів і поступаючись 5-ма балами «Сельті». На рахунку команди з Ла-Коруньї – 11 перемог, 3 нічиї та 1 поразка, а різниця м’ячів складає 40:12.

За підсумками минулого сезону «Депортиво» U19 став чемпіоном Іспанії, перемігши у півфіналі однолітків із мадридського «Реала» (1:0), а у фінальному двобої – «Барселону» (3:1).

Наставник команди – 45-річний Мануель Пабло Гарсія, який очолив юнацький склад «Депортиво» влітку цього року. Свою ігрову кар’єру розпочав на позиції правого захисника в «Лас-Пальмасі», звідки перейшов до «Депортиво», виступам за який присвятив 18 років. В Ла-Коруньї став чемпіоном Іспанії 1999/2000, володарем Суперкубка Іспанії 2000 і 2002 років та Кубка Іспанії-2001/2002. Провів 13 матчів за національну збірну Іспанії. Завершив кар’єру футболіста в 2016 році, залишившись у структурі «Депортиво» в якості тренера.

Фото – RC Deportivo

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер