Томаш Кендзьора: «Левандовський сказав, що сьогодні ми грали набагато краще, ніж у Мюнхені»

Томаш Кендзьора: «Левандовський сказав, що сьогодні ми грали набагато краще, ніж у Мюнхені»

Захисник київського «Динамо» поділився враженнями від матчу з «Баварією» на «Олімпійському» (1:2).

- Томаше, сьогодні «Динамо» провело гідний матч з одним із найкращих клубів світу. Якою була установка Мірчі Луческу?

-Думаю, що ми це показали у другому таймі, тому що у першому трохи не вистачило концентрації в якихось моментах, унаслідок чого пропустили два голи. З іншого боку, у нас теж був момент у першому таймі – коли м'яч проскочив під ногою Нойєра і влучив у стійку. Також, на мою думку, у ворота «Баварії» не поставили чистий пенальті, коли Ернандес наступив на ногу Буяльському.

Ми намагалися виконувати ту установку, яку нам дав Містер перед грою. У нас дуже досвідчений тренер, який неодноразово протистояв таким командам. Думаю, другий тайм вийшов кращим за перший. І поле після перерви було вже кращої якості, завдяки чому ми почали грати в короткий пас, виходячи з-під пресингу «Баварії».

Ми намагалися створювати моменти біля чужих воріт, але, на жаль, не вистачило реалізації.

-Сніжна погода була більше на руку нашій команді чи «Баварії»?

-Звичайно, «Баварія» – це команда світового класу, для мене – одна з найкращих у світі на даний момент. Перший тайм був для нас важким, суперник краще грав у першому таймі. Але ми в другому таймі показали, що можемо грати проти таких команд.

-Ти добре знайомий із партнером по збірній Робертом Левандовським. Чи говорив з тобою Мірча Луческу перед грою про те, як протидіяти Роберту?

-Ні. Містер сам розуміється у таких речах дуже добре. Думаю, кожен знає, як грає Левандовський. Це гравець, який добре чіпляється за м'яч, фізично сильний, міцний, швидкий. Він показав свою майстерність сьогодні, коли забив перший гол.

-Він гідний здобути Золотий м'яч за підсумками цього року?

-Так. Думаю, Роберт мав отримати Золотий м'яч ще минулого року, коли не було нагородження. Цього року він побив рекорд Мюллера, зараз теж забиває майже у кожній грі. Я думаю, що він гідний цієї нагороди.

-Ви спілкувалися з Робертом під час чи після матчу?

-Він сказав, що сьогодні ми грали набагато краще, ніж у Мюнхені. Звичайно, «Баварія» мала проблеми з футболістами, які захворіли на коронавірус. Це відчувалося по замінах – на поле виходили зовсім не такі гравці, як у Мюнхені. Загалом наша команда сьогодні зіграла гідно. Шкода тільки, що не вдалося взяти залікові бали.

-Тренерський штаб не ставив за приклад команду «Динамо» U19, яка двічі обіграла «Баварію»?

-Звичайно, наші юнаки – молодці, здобули відмінний результат. Вони виконали хорошу роботу. Хочу відзначити і тренера, який побудував цю команду. Але, звісно, ​​рівень дорослої Ліги чемпіонів зовсім інший. Юнацькі команди не роблять таких трансферів, як доросла «Баварія». Але наші хлопці – молодці, що так виступають.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер