У манежі НТБ «Динамо» відбувся Кубок пам’яті Валерія Лобановського

У манежі НТБ «Динамо» відбувся Кубок пам’яті Валерія Лобановського

Ввечері 17 січня критий манеж клубної бази «Динамо» у Віті-Литовській прийняв щорічний турнір, присвячений легендарному динамівському наставнику – Кубок пам’яті Валерія Лобановського.

У цьогорічному розіграші Кубку взяли участь чотири вболівальницькі колективи – ФК «Голосіївська родина», ФК «Пирогів», ФК «Київські койоти», який представляє Київський міський центр допомоги учасникам АТО, а також команда офіційного Фан-клубу «Динамо» Київ.

Незважаючи на товариський статус турніру, на оновленому полі манежу точилася справжня запекла футбольна боротьба. За регламентом змагання, матчі складалися з двох таймів по 25 хвилин і проводилися на половині повноцінного поля. Командам не бракувало азарту та жаги до перемоги, тож півфінальні зустрічі, в яких представники «Фан-клубу Динамо Київ» зійшлися з «Київськими койотами», а «Голосіївська родина» – з «Пироговом», порадували присутніх уболівальників високою результативністю.

До фінального матчу вирушили команда Фан-клубу «Динамо», яка відправила у ворота своїх суперників сім м’ячів, та «Голосіївська родина», що забила у своїй грі п’ять голів. У вирішальному поєдинку до останнього тримався нічийний рахунок і справа йшла до серії пенальті, однак наприкінці зустрічі фан-клубівці зуміли забити переможний м’яч і вибороти головні нагороди турніру.

«6 січня ми відзначали день народження Валерія Лобановського, тому сьогодні проводимо традиційний футбольний турнір на його честь. Зараз на полі зібралися як прості вболівальники, так і хлопці-АТОвці, медики, волонтери, – сказав капітан переможців, президент Фан-клубу «Динамо» Київ Сергій Михайленко. – Грати в клубних кольорах та з емблемою київського «Динамо» для нас було дуже почесно, адже ми завжди підтримуємо команду на стадіоні, спілкуємося з футболістами та пам’ятаємо Валерія Лобановського – людину, яка створювала славетну історію нашого клубу».

При цьому в паралельній зустрічі, де вирішувалася доля бронзових відзнак, перемогу здобула команда «Пирогів», яка цього разу була сильнішою на футбольному полі за «Київських койотів».

Для церемонії нагородження учасників і лауреатів Кубка пам’яті Валерія Лобановського були запрошені почесні гості – легендарний футболіст «Динамо», володар Кубка кубків і Суперкубка УЄФА 1975 року Леонід Буряк, а також онук Валерія Лобановського Богдан, який нині працює у структурі київського «Динамо».

Крім переможців турніру, окремі нагороди з рук гостей отримали найкращі гравці Кубка та була визначена найактивніша вболівальниця. Відзнаку найкращого воротаря Кубка отримав гравець «срібної» команди, «Голосіївської родини», Євген Діденко, а найкращим футболістом турніру був визнаний представник «Фан-клубу Динамо» Кхабар Каван.

Для лауреатів змагання були підготовані пам’ятні кубки та медалі, почесні грамоти, подарункові сертифікати від технічних спонсорів «Динамо» New Balance, а також спеціальні призи від Леоніда Буряка – автобіографічна книга видатного динамівця та фотоплакати з легендарною «біло-синьою» командою-зіркою 70-х років.

«Сьогодні зібралася динамівська родина, щоб разом вшанувати пам’ять видатного тренера, який уособлював нашу улюблену гру та стояв біля витоків українського футболу, – звернувся до присутніх під час церемонії нагородження Леонід Буряк. – Хочу привітати всіх учасників турніру, побажати здоров’я та удачі. Свої вітання вам передав і президент «Динамо» Ігор Суркіс. Так тримати! Молодість завжди швидко йде, тому дуже приємно бачити, що вболівальники збираються, грають, демонструють змагальний дух і зарядженість на перемогу». 

«Хочеться подякувати всім, хто відвідав цей захід, тим самим доєднавшись до вшанування пам’яті Валерія Васильовича. Сподіваюся та вірю, що й надалі наші можливості проведення цього турніру будуть лише зростати», – додав Богдан Лобановський.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер