У межах благодійних матчів «Динамо» в квітні для України зібрали понад 22 млн грн

У межах благодійних матчів «Динамо» в квітні для України зібрали понад 22 млн грн

12 квітня у Варшаві стартувала серія благодійних матчів київського «Динамо» на підтримку України Match for peace #StopWarInUkraine. Суперником у першій благодійній зустрічі став найтитулованіший польський футбольний клуб «Легія». У результаті гри перемогу здобули динамівці, забивши 3 м'ячі у ворота варшавців та завершивши зустріч з рахунком 3:1 на свою користь. 

Наступним у серії благодійних матчів став поєдинок з ФК «Галатасарай», що відбувся у Стамбулі 14 квітня та завершився з рахунком 3:1 на користь «Динамо». 20 квітня нічия 0:0 буда зафіксована у грі з румунським клубом ЧФР 1907 Клуж. У четвертому благодійному матчі, з дортмундською «Боруссією», 26 квітня «біло-сині» знову перемогли, забивши у ворота німецького гранду 3 м'ячі та пропустивши 2. 28 квітня гра з хорватським клубом «Динамо Загреб» завершилася нічиєю з рахунком 0:0.

Під час матчів та завдяки супутнім благодійним заходам і аукціонам сумарно було зібрано понад 22 млн грн. Ці кошти будуть направлені на вирішення найбільших гуманітарних проблем, спричинених війною рф в Україні. 

Організатори матчів наголошують, що це не просто ігри, а справжнє футбольне, мистецьке та антивоєнне видовище, що привертає увагу спортивного світу та міжнародної спільноти до драматичних подій в Україні, які відбуваються внаслідок війни, розпочатої рф.

Так, відкрили серію благодійних заходів у Варшаві справжні світові легенди – Національний заслужений академічний український народний хор імені Григорія Верьовки, солісти якого виконали гімни України та Польщі. 


Також під час кожної гри на глядачів чекав виступ українських артистів, які відомі в усьому світі. Зокрема, потужні художні перфоманси відбулися у Польщі та Румунії, де артисти виконали 10-хвилинні mash-up з власних культових пісень і композицій, які стали символом українського спротиву та мужності. Тіна Кароль, Юлія Саніна (The Hardkiss), Руслана, Катерина Павленко (Go_A) та DOROFEEVA співали в унісон з усією Україною і популяризували меседж #StopWarInUkraine через власну творчість. Знаково, що на сцені, яка складалася з контурів карти України, були присутні тимчасові вимушені переселенці – бабусі, жінки та діти, які  залишили рідну землю задля безпеки. Під час виступу кожен із них зайняв те місце на карті, де знаходиться їхня домівка. 

У німецькому Дортмунді виступила українська співачка кримськотатарського походження Джамала, яка закликала світ відкрити очі на жахливі події, що відбуваються в Маріуполі та в інших оточених військами рф містах. Зірка виконала вже легендарну пісню 1944, а також акапельно заспівала молитву Аве Марія. Символічно, адже Маріуполь названо на честь Пресвятої Діви Марії і сьогодні мільйони людей складають руки в молитві за всіх невинних людей, проти яких чиниться геноцид, і за наших мужніх захисників.

І в Німеччині, і в Румунії гімн України дуже зворушливо та чуттєво виконувала Юлія Саніна, а в Хорватії – Michelle Andrade

Нагадуємо, організацією виступів та художньою концепцією заходів займалася команда 1+1 media і Департамент великих шоу, режисерами заходу стали TRI Directions — Наталія Лисенкова, Наталія Ровенська та Марія Григоращенко, які відомі своїми постановками для всесвітньо відомих артистів. Технічні партнери проєкту — компанії Alight та Profi.

Збір коштів триває на спеціальному сайті події, де також міститься розклад наступних благодійних матчів «Динамо» та вся детальна інформація щодо запланованих заходів. Усі виручені від продажу квитків гроші, а також донати, які надходитимуть упродовж телевізійної трансляції, будуть спрямовані на вирішення найбільших гуманітарних проблем, що виникли через повномасштабну війну рф в Україні. Зокрема, кошти безпосередньо потраплять на рахунки Міністерства соціальної політики України і підуть на задоволення продовольчих потреб та облаштування місць розміщення біженців та громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місце свого проживання, забезпечення їх одягом та взуттям, надання ліків та медичних препаратів; забезпечення населення товарами першої необхідності, надання одноразової грошової допомоги, задоволення інших першочергових потреб життєдіяльності людини тощо. 

Ініціатори проєкту Match for peace #StopWarInUkraine — футбольний клуб «Динамо» та один із найбільших медіахолдингів у Східній Європі 1+1 media. Проєкт реалізується за сприяння Міністерства закордонних справ України, Міністерства культури та інформаційної політики України та Міністерства соціальної політики України. Співорганізатором благодійного туру ФК «Динамо» є Максим Радуцький. 

Усі фінансові витрати в межах проєкту покриває футбольний клуб «Динамо Київ».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер