У стані суперника. «Бенфіка» обіграла новачка Прімейри та продовжила безпрограшну серію

У стані суперника. «Бенфіка» обіграла новачка Прімейри та продовжила безпрограшну серію

У суботу, 13 серпня, лісабонська «Бенфіка», суперник «Динамо» по раунду плей-оф Ліги чемпіонів, провів матч у рамках чемпіонату Португалії – Прімейри.

У поєдинку 2-го туру підопічні німецького наставника Роджера Шмідта завітали в гості до новачка елітного дивізіону – «Каса Піу». За всіма прогнозами до гри, «орли» мали здобувати легку перемогу, але вболівальникам команди довелося понервувати.

У першому таймі гості, хоч і володіли територіальною перевагою, але довести її до логічного завершення не могли. У той же час футболісти «Каса Піу» цілком могли розраховувати на свій шанс у контратаках. Загалом, за кількістю ударів до перерви був фактично парітет – 6:5 на користь гостей у цілому та 2:2 у рамку воріт.

У другому таймі лісабонці вже частіше доводили свої атаки до ударів по воротах, один із яких виявився результативним і, як виявилося, переможним. На 59-й хвилині Гонсало Рамос зіграв на підбиранні після удару одного з партнерів та точним ударом із меж штрафного майданчика спрямував м’яча в кут воріт.

Останні хвилини вийшли нервовими, коли вже в компенсований час за блокування суперника друге попередження отримав центральний захисник «орлів» Ніколас Отаменді, але гостям вдалося в меншості вистояти.

До слова, футболісти «Бенфіки» грали в матчі у футболках із однаковим прізвищем на спинах - Шалана. Це було зроблено в пам'ять про легендарного гравця «орлів» Фернанду Шалани, який на днях пішов із життя у віці 63 років. За свою кар'єру Фернанду, який виступав на позиції лівого півзахисника, провів у складі лісабонців 225 матчів та забив 37 м'ячів, а у складі збірної Португалії зіграв 27 поєдинків (2 голи).

У підсумку, 1:0 – «Бенфіка» здобуває другу перемогу в нинішньому сезоні Прімейри та зі стовідсотковим показником (різниця м’ячів – 5:0) розташовується на чолі турнірної таблиці. Щоправда, за підсумками другого туру «орлів» можуть наздогнати кілька клубів.

Додамо, що підопічні Роджера Шмідта продовжили свою переможну серію, якщо враховувати літні контрольні спаринги, до десяти матчів.

Прімейра. 2-й тур

«Каса Піу» - «Бенфіка» - 0:1

«Бенфіка»: Влаходімос – Жілберту (Ба, 46), Отаменді, Морату, Грімальдо – Флорентіну (Вайгль, 60), Е. Фернандес, Жоау Маріо, Гонсалвеш (Яремчук, 60), Рафа Сілва – Рамос (Араужу, 81).

Гол: Рамос (59).

Попереджені: Нету (7), Годвін (27), Тайра (31), Кунімото (53), В. Фернандеш (59), Андерсон (90+1) – Отаменді (29), Флорентіну (30), Рафа Сілва (90+6).

Вилучений: Отаменді (90+2, друге попередження).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер