У стані суперників: «Баварія» недосяжна в Бундеслізі, «Барселона» втрачає перемогу

У стані суперників: «Баварія» недосяжна в Бундеслізі, «Барселона» втрачає перемогу

Учора свої матчі на внутрішній арені провели два суперники київського «Динамо» по груповому раунду Ліги чемпіонів – «Баварія» та «Барселона».

Мюнхенці у поєдинку 11-го туру німецької Бундесліги приймали «Фрайбург», що перед стартом зустрічі відставав від лідерів усього на три очки.

Перші півгодини матчу команди демонстрували рівну гру – поки Леон Горецка не вивів «Баварію» вперед, замкнувши передачу до штрафного від Томаса Мюллера. Повівши в рахунку, господарі домінували на полі, завдавши 29 ударів по воротах (11 – у площину), однак відзначитися змогли ще лише один раз. Другий забитий м’яч на 75-й хвилині оформив Роберт Левандовські, замкнувши комбінацію у виконанні Девіса та Сане, що пройшла з лівого флангу. Гол польського бомбардира став 100-м для «Баварії» у рамках чемпіонату в 2021 році. Це клубний рекорд і найвищий показник серед команд із топ-5 ліг Європи.

«Фрайбург» зумів відквитати один м’яч у компенсований час – Мануеля Нойєра пробив Янік Хаберер.

Здобувши 4-ту перемогу поспіль у чемпіонаті Німеччини, «Баварія» (28 очок) відірвалася на чотири пункти від дортмундської «Боруссії» (24), яка в своєму матчі поступилася «Лейпцигу». «Фрайбург» із 22-ма балами залишається третім.

Бундесліга. «Баварія» - «Фрайбург» - 2:1 (1:0)

Голи: Горецка (30), Левандовські (75) – Хаберер (90+3)

Склад «Баварії»: Нойєр – Зюле, Упамекано, Ернандес (Куассі, 84), Девіс – Кімміх, Горецка (Толіссо, 71) – Коман (Гнабрі, 66), Мюллер (Мусіала, 71), Сане (Шупо-Мотінг, 84) – Левандовські.

***

У день призначення на посаду нового головного тренера Хаві, який ще не приступив до виконання своїх службових обов’язків, «Барселона» під керівництвом Серхі Бархуана вирушила до Віго на матч 13-го туру Ла Ліги з командою нижньої частини турнірної таблиці – «Сельтою».

Перший тайм склався для каталонців успішно та результативно – вже до перерви гості вели в рахунку з перевагою в три м’ячі. На 5-й хвилині Ансу Фаті вивів «блаугранас» уперед, розібравшись із двома суперниками на фланзі, невдовзі перевагу дальнім ударом подвоїв Серхіо Бускетс, а Мемфіс Депай відзначився після навісу Жорді Альби.

Другий тайм був затьмарений для «Барселони» не лише травмою Фаті, а й сміливою навалою від суперників, які скоротили відставання до мінімума завдяки голам Яго Аспаса та Ноліто. На 6-й компенсованій хвилині окрилені господарі влаштували фінальний штурм воріт Тер Штегена – і Аспас блискучим ударом із лінії штрафного поклав м’яч у кут воріт «Барселони».

Не втримавши перемогу, «синьо-гранатові» залишилися на 9-му місці в турнірній таблиці з 17-ма набраними очками.

Прімера. «Сельта» - «Барселона» - 3:3 (3:0)

Голи: Аспас (52, 90+6), Ноліто (74) – Фаті (5), Бускетс (18), Депай (34)

Склад «Барселони»: Тер Штеген – Мінгеса, Гарсія (Араухо, 46), Ленгле, Альба – Ніко (Пуч, 59), Бускетс, Ф. Де Йонг – Гаві (Еззалзулі, 80), Депай, Фаті (Бальде, 46).

Фото – FC Bayern

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер