У стані суперників: «Баварія» та «Барса» перемагають, «Бенфіка» зіграла 48-хвилинний матч

У стані суперників: «Баварія» та «Барса» перемагають, «Бенфіка» зіграла 48-хвилинний матч

Учора свої матчі на внутрішній арені провели всі три суперники київського «Динамо» по груповому раунду Ліги чемпіонів – «Баварія», «Барселона» та «Бенфіка».

***

У домашньому поєдинку 13-го туру чемпіонату Німеччини «Баварія» приймала аутсайдера першості – «Армінію». Незважаючи на перебування на різних полюсах турнірної таблиці, гостям вдалося уникнути розгромної поразки, пропустивши всього один м’яч.

Перемогу мюнхенцям приніс єдиний гол Лероя Сане, забитий після передачі Томаса Мюллера на 71-й хвилині матчу. Зароблені три очки дозволили підопічним Юліана Нагельсманна зберегти за собою першу сходинку чемпіонату, на одне очко відстає дортмундська «Боруссія».

Бундесліга. 13-й тур

«Баварія» - «Армінія» - 1:0 (0:0)

Гол: Сане (71).

Склад «Баварії»: Нойєр – Павар, Упамекано, Лукас (Зюле, 90), Девіс – Горецка (Мусіала, 56), Толіссо – Коман, Мюллер, Сане (Гнабрі, 72) – Левандовські.

***

«Барселона» на виїзді вирвала перемогу над «Вільярреалом» у матчі 15-го турі іспанської Ла Ліги.

Перший тайм команди провели без голів, а в дебюті другої половини зустрічі рахунок відкрив Френкі Де Йонг. За 15 хвилин до закінчення основного часу паритет відновив Семюел Чуквуезе. Каталонцям вдалося перевернути гру на свою користь на останніх хвилинах – на 88-й Мемфіс Депай знову вивів «Барселону» вперед, а в компенсований час «Вільярреал» остаточно добив гол Філіппе Коутіньо з пенальті.

«Барселона» з 23-ма очками посідає 7-ме місце в турнірній таблиці чемпіонату Іспанії, лише на один бал відстаючи від «Бетіса» та «Райо Вальєкано» (зіграв на матч більше).

Прімера. 15-й тур

«Вільярреал» - «Барселона» - 1:3 (0:0)

Голи: Чуквуезе (76) – Ф. Де Йонг (48), Депай (88), Коутіньо (90+4, пен.).

Склад «Барселони»: Тер Штеген – Альба (Мінгеса, 71), Гарсія, Піке, Араухо – Ніко (Коутіньо, 80), Бускетс, Ф. Де Йонг – Еззалзулі (Дембеле, 66), Депай, Гаві. 

***

«Бенфіка» у рамках 12-го туру португальської Прімейри зустрічалася в гостях зі ще одним лісабонським клубом – «Белененсешем».

Через спалах коронавірусу в команді господарі змогли виставити на матч лише дев’ятьох футболістів, із яких двоє – номінальні голкіпери (Рамалью грав у воротах, а Монтейру – на позиції захисника).

Вже протягом першого тайму гри в нерівних складах «Бенфіка» відправила сім м’ячів у ворота суперників. Перший м'яч став наслідком автоголу Едуардо Кау вже на першій хвилині, далі Дарвін Нуньєс оформив хет-трик, Харіс Сеферович відзначився дублем, а ще один гол забив Юліан Вайгл.

На другий тайм «Белененсеш» вийшов на полі у складі сімох гравців, а через три хвилини один із футболістів господарів повідомив про ушкодження, після чого арбітр, згідно правил, був змушений достроково зупинити матч.

Український форвард Роман Яремчук потрапив до заявки на гру, проте, як і у попередніх двох матчах чемпіонату, провів її на лаві запасних.

Перемога над «Белененсешем» дозволила «Бенфіці» набрати 31 заліковий пункт і одноосібно розміститися на першому місці в турнірній таблиці чемпіонату Португалії. Однак слід зазначити, що конкуренти лісабонців – «Порту» і «Спортинг» – відстають усього на два очки та свої матчі проведуть сьогодні.

Нагадаємо, що саме з «Бенфікою» київське «Динамо» зіграє заключний матч групового етапу Ліги чемпіонів. Зустріч відбудеться 8 грудня у Лісабоні (початок – о 22:00 за Києвом). Поєдинок команд на НСК «Олімпійський» завершився нічиєю – 0:0.

Прімейра. 12-й тур

«Белененсеш» - «Бенфіка» - 0:7

Голи: Кау (1, автогол), Сеферович (14, 39), Вайгл (27), Нуньєс (32, 36, 45).

Склад «Бенфіки»: Влаходімос – Лазаро, Алмейда, Вертонген, Отаменді (Родрігеш, 46), Грімальдо (Діаш, 46), Жоао Маріу, Вайгл (Таарабт, 46), Нуньєс (Рамуш, 46), Сеферович, Сілва (Піцці, 46).

Фото - slbenfica.pt

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер