U-19. 11-й тур. «Динамо» – «Дніпро» – 1:1

U-19. 11-й тур. «Динамо» – «Дніпро» – 1:1

У «Дніпра» також не найкращий настрій, адже в своєму минулому поєдинку команда поступилася «Волині». Таким чином, перед звітним матчем команда Олексія Герасименка розташувалася на четвертому місці в турнірній таблиці, а «Дніпро» – на другому.

Ігрові аспекти

З перших хвилин господарі спробували взяти гру під свій контроль, і певний час їм це вдавалося. Втім, незабаром гості опанували себе й почали все частіше загрожувати воротам Солдатенка. Основна загроза виходила від гравців атакуючої лінії – Киреєва, Когута, Баланюка. До стандартних положень часто підключався високий центральний захисник Гнип. Попервах Солдатенку вдавалося перехоплювати навіси з флангів та парирувати несильні удари по воротах. Але на 22-й хвилині захисники не втримали Киреєва, який із меж штрафного майданчика спрямував м'яча повз динамівського воротаря в правий кут.

Звичайно, такий стан справ не міг влаштувати наставника нашої команди, й уже після завершення першої 25-хвилинки він провів першу заміну, випустивши на правий фланг Душина. І саме йому за чотири хвилини вдалося стати автором забитого м'яча! Мілютін класно пройшов лівим флангом та навісив до штрафного майданчика – там Петров м'яча пропустив, а Душин невідпорним ударом поцілив у ворота!

Забитий м'яч додав упевненості господарям: фланги почали «рухатися» швидше, налагодилася гра в центрі поля, з'явилася гострота біля чужих воріт. Гості, мабуть, лише одного разу серйозно загрожували воротам киян, коли заробили штрафний метрах у 20-ти від воріт: Вергун вирішив пробити технічно в кут, але Солдатенко надійно м'яча забрав.

А найбільш реальну можливість вивести свою команду вперед втратив Петров! Чудовим пасом партнери вивели його віч-на-віч із воротарем, але замість того, щоб просто спрямувати м'яча у ворота, нападник почав мудрувати, обігрувати голкіпера, й у підсумку з вигідної позиції пробив вище порожніх воріт!

Другий тайм активніше почали гості, але нічого небезпечного створити їм не вдалося. У динамівців продовжував активно діяти фланг Душина та Мілютіна, що втілювалося в небезпечні навіси та прострільні передачу. Втім, дніпряни не збиралися зменшувати оберти. Одного разу вони влаштували справжню «пожежа» у воротарському майданчику, коли кілька секунд м'яч метушився у прямокутнику, а динамівці панічно намагалися його вибити. Також непогано пробивав із правого кута штрафного майданчика Сурник, який вийшов на заміну, – трохи вище воріт.

Ще більш небезпечно відповіли господарі – Норенков із лівого краю штрафного майданчика бив, здавалося, напевно, але його удар прийняла на себе поперечина! А як Тарануха не встигнув підставити ногу після штрафного у виконанні Ориховського, залишилося найбільшою загадкою – більшість глядачів уже бачили м'яч у воротах! Той же Ориховський у падінні низом пробив у порожні ворота, але м'яч зрадницьки прокотився в кількох сантиметрах від дальньої стійки! В останні хвилини «Динамо» володіло беззаперечною перевагою, але відсутність удачі в завершальній стадії та блискуча гра воротаря не дозволили дотиснути суперника.

Ключовий момент

Таким можна назвати ледь не кожен змальований вище епізод у другому таймі, які організували господарі. Будь-який із них був настільки небезпечним, що міг призвести до взяття воріт та перемоги динамівців. Ключовою причиною збереженого нічийного рахунку стала неточність гравців нашої команди.

Топ-персона

Мабуть, таким став Богдан Душин, який добре увійшов у гру, вийшовши на заміну ще в першому таймі, та відразу відзначився забитим м'ячем. Він допоміг переломити перебіг поєдинку, який спочатку невдало складався для «Динамо», на користь нашої команди.

Чемпіонат U-19 2013/2014. 11-й тур

02.10.2013 р. Чапаєвка, НТБ «Динамо». 50 глядачів

«Динамо» (U-19) – «Дніпро» (U-19) – 1:1 (1:1)

«Динамо»:
1.Солдатенко, 2.Нестеренко, 3.Чоботенко (5.Приймак, 46), 4.Лук’янчук, 16.Норенков, 11.Нечай (18.Душин, 26), 7.Харатін, 10.Любко (9.Ориховський, 46), 17.Мілютін (13.Пограничний, 77), 8.Лазарович (6.Вацеба, 87), 15.Петров (14.Тарануха, 68).

«Дніпро»: 22.Шапочников, 2.Варен, 7.Арделян (29.Сурник, 63), 28.Вергун (9.Галенков, 81), 5.Палюх, 18.Медвідь, 4.Бесараб, 10.Баланюк, 21.Гнип, 8.Киреєв (97.Сніжко, 90), 26.Когут (6.Сокольський, 90+3).

Голи: Душин (30) – Киреєв (22).

Попереджені: Мілютін (71) – Киреєв (60), Арделян (62).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер