U-19. 13-й тур. «Динамо» – «Ворскла» – 1:1

U-19. 13-й тур. «Динамо» – «Ворскла» – 1:1

Ігрові аспекти

Після більш ніж упевненого успіху в поєдинку з «Говерлою», підопічні Олексія Герасименка проводили останній домашній матч цієї частини сезону. У суперниках «біло-синіх» була «Ворскла». Нагадаємо, що в Полтаві кияни виграли з рахунком 2:0.

Оскільки для продовження боротьби в «сильній» групі «Динамо» вкрай важливо здобувати максимум очок в останніх матчах, права на помилку ані у гравців, ані у тренера немає. Пауза в клубному футболі, обумовлена матчами збірних, позначилася й на юних динамівцях. Окрім того, червону картку в матчі з «Говерлою» отримав захисник Максим Нестеренко. Тим не менш, кадрова ротація 19-річних та «дубля» працює більш ніж ефективно – зі стартових хвилин на поле вийшли основні гравці команди 21-річних Орест Кузик та Вадим Шевчук, а нападник Максим Тищенко потрапив до заявки на гру.

Місце у рамці зайняв Вайло. Центр оборони склали Андрій Нестеренко та Приймак. Ліворуч та праворуч розташувалися Норенков та Шевчук відповідно. У центрі поля діяли Ориховський, Любко та Мироненко. Зліва в атаці – Кузик, а праворуч – Пограничний. На вістрі ж опинився Бесєдін, який почав забивати останнім часом.

До слова, саме Бесєдіна (на верхньому фото) можна назвати найбільш небезпечним гравцем у першій половині зустрічі. Він після прострілу Норенкова з лівого флангу перетворив свій перший момент на гол.

Надалі ж у Артема було ще два чудових шанси для взяття воріт капітана гостей Сидоренка. Спочатку він не спромігся буквально заштовхати сферу у ворота після подачі й метушні у штрафному майданчику гостей, а потім не поцілив у ворота, завдавши гарматного удару з 17-ти метрів.

«Ворскла» ж, окрім якісної гри у відборі в центрі поля, практично нічого створити не змогла. Виняток становить лише удар головою Кравченка після подачі зліва. Небезпека цього моменту полягала в тому, що Вайло дещо невиправдано вийшов із воріт і м'яч, «парашутом» опускаючись за спину голкіпера, на лічені сантиметри перелетів і ворота.

У другій 45-хвилинці гра, яка й так не була багатою на атакуючі дії, остаточно сфокусувалася в центрі поля. Господарі почали набагато частіше втрачати м'яча у простих ситуаціях, раз за разом зустрічаючи суперника на своїй половині поля. Бесєдін, який загострював гру «Динамо» в першому таймі, змушений був усе глибше опускатися за м'ячем, що само собою позначалося на атакуючому потенціалі команди.

У середині другого тайму, незважаючи на істотну територіальну перевагу «Ворскли», яка, схоже, повірила в можливість відігратися, Олексій Герасименко випустив на поле ще одного форварда – Петрова, «опустивши» ближче до півзахисту Бесєдіна. Напевно, за задумом тренера прудконогий та верткий нападник мав шукати щастя в контратаках, але, по правді кажучи, він опинився на голодному пайку.

«Ворскла» продовжувала атакувати, але до вирішального удару справа ніяк не доходила. Багато в чому завдяки впевненій грі захисту. У «Динамо» ж у другому таймі перший реальний момент виник на 82-й хвилині, коли в одній із рідкісних контратак на ударній позиції опинився Душин. Богдан, який у перерві замінив Пограничного, пробив потужно, але на шляху м'яча опинився захисник.

На 87-й хвилині стався епізод, який змусив схопитися за голову старшого тренера динамівців Олексія Герасименка.

«Ворскла» реалізувала одну з подач до штрафного майданчика киян. Мало того, що на боці гостей була удача, так ще й свою роль зіграв мінімальний рикошет від Петрова. Підсумок – нічия 1:1, яку, судячи з другого тайму, можна назвати абсолютно логічною. На жаль.

Ключовий момент

Наприкінці зустрічі стався епізод, який вирішив результат зустрічі. Сильна подача-удар на ближню стійку завершилася голом.

Петров, який вистрибнув на перехоплення, головою лише зачепив м'яча, який урешті-решт влетів у дев'ятку воріт «Динамо».

Топ-персона

Безперечно, найкращим гравцем поєдинку можна назвати Артема Бесєдіна. Випускник динамівської академії цього року не просто впевнено грає, але забиває! Забиває багато, регулярно, й не лише за 19-річних, а й за «дубль».

Чемпіонат U-19. 13-й тур

15.10.2013 р. с.Чапаєвка. НТБ «Динамо». 50 глядачів

«Динамо» – «Ворскла» – 1:1 (1:0)

«Динамо»:
1.Вайло, 18.Шевчук, 2.Нестеренко, 5.Приймак (14.Головко, 87), 3.Норенков, 9.Кузик, 4.Любко (10.Тищенко, 89), 8.Ориховський (6.Вацеба, 58), 13.Пограничний (к) (15.Душин, 46), 7.Мироненко (16.Петров, 65), 17.Бесєдін.

«Ворскла»: 1.Сидоренко (к), 3.Зубко, 21.Процишин, 14.Жениленко, 4.Смирнов, 5.Ічанський, 13.Рудик, 8.Олійник, 17.Костенко (10.Мілько, 67), 9.Кравченко (19.Голов, 90+3), 20.Брага (22.Жоров, 76).

Голи: Бесєдін (11) – Рудик (87)

Попереджені: Шевчук (66), Приймак (86) – Рудик (83).

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер