U-19. 7-й тур 2-го етапу. «Динамо» - «Металіст» - 1:2

U-19. 7-й тур 2-го етапу. «Динамо» - «Металіст» - 1:2

Завершиться тиждень центральним матчем 24-го туру Прем’єр-ліги, який відбудеться на НСК «Олімпійський» у неділю ввечері, днем раніше поміряються силами молодіжні склади, а в середу між собою стосунки з’ясовували юнацькі команди (U-19).

Цей поєдинок відбувся у рамках 7-го туру 2-го етапу Чемпіонату України серед команд U-19. Гра стала першою у цьому році домашньою для підопічних Олексія Герасименка. Нагадаємо, у двох стартових весняних турах юні динамівці на виїзді зіграли внічию з «Шахтарем» (1:1) та поступилися «Дніпру» (0:2).

«Металіст» очолював турнірну таблицю групи 1, ще напередодні гри випереджаючи «біло-синіх» на цілих вісім очок, тому до матчу підходив у якості фаворита.

Проте, з перших хвилин динамівці поставили під сумнів такий статус гостей, запропонувавши харків’янам змістовний, атакуючий і навіть доволі агресивний футбол. Команди розпочали зустріч у досить жвавому, швидкому темпі. При цьому гострішими виглядали атаки «Динамо». У складі «біло-синіх» своєю активністю особливо виділявся Орест Кузик, який виконував у цій грі роль капітана команди. Раз за разом він проривався до штрафного майданчика гостей лівим флангом, гублячи на своєму шляху захисників гостей.

Саме Орест завдав першого небезпечного, хоча й не дуже точного удару в бік воріт Маника вже на 6-й хвилині, скориставшись передачею у вільну зону від Бесєдіна, який діяв на вістрі атаки. Згодом Кузик віддячив Артемові, прострільною передачею знайшовши його на куті воротарського, проте і форварду забракло точності. Загальна картина стартового відтинку створювала враження, що гол у ворота гостей – це лише справа часу.

Проте, футбольні вищі сили вирішили інакше, і на 22-й хвилині головний арбітр зустрічі Володимир Федунець угледів порушення у діях Лук’янчука, який злегка підштовхнув суперника у спину, і призначив пенальті у ворота Солдатенка. Вирок арбітра виконав капітан «жовто-синіх» Зотько, відправивши м’яч у лівий від голкіпера нижній кут.

У той час, що залишався до перерви, «Металіст» створив біля воріт «Динамо» по суті лише один небезпечний момент, коли помилився на виході Солдатенко. Динамівці продовжували атакувати флангами, проте до перерви так і не зуміли відзначитись у воротах харків’ян.

Початок другого тайму виявився насиченим знаковими подіями, які у підсумку вирішили долю матчу.

На 52-й хвилині Бєсєдіна не за правилами у своїй штрафній зупинив Процевський, а Владислав Любко реалізував удар з «точки», розвівши голкіпера та м’яч по кутах та зрівнявши таким чином рахунок.

Вже за кілька хвилин динамівці могли вийти вперед, якби тільки Кузик вчасно віддав передачу на зовсім вільного Бесєдіна, який міг забивати у порожні ворота. Замість цього вже на 58-й хвилині знову повели у рахунку гості. Шестипалов скористався передачею з правого флангу та у дотик відправив м’яч у ближній кут.

На якийсь час динамівці зменшили тиск на ворота суперників, у той же час у другому таймі значно активніше почали грати харків’яни. Гості могли збільшити рахунок хвилин за п'ятнадцять до завершення поєдинку, коли кілька разів свою команду від вірного голу врятував Солдатенко. Особливої уваги заслуговує епізод, коли Вадим виграв дуель у Чуніса, який вийшов сам на сам з динамівським голкіпером. Було багато можливостей і у «Динамо», аби принаймні уникнути поразки, найкращий з них наприкінці зустрічі не реалізував Петров.

Загалом, гра обидвох команд склала дуже позитивне враження. У цьому матчі глядачі побачили і непогані швидкості під час атак, і боротьбу до останнього, і велике бажання перемогти. Із наближенням фінального свистка напруга тільки зростала, і у компенсовані арбітром до основного часу чотири хвилини досягла свого апогею. Проте забитих м’ячів у матчі більше не було, гості зуміли втримати переможний рахунок і продовжують очолювати турнірну таблицю. Динамівці ж після семи турів посідають лише шосту сходинку.

U-19. Група 1. 7-й тур

02.04.2014. Чапаївка. НТБ «Динамо». 200 глядачів

«Динамо» (Київ) – «Металіст» (Харків) – 1:2 (0:1)

«Динамо»: Солдатенко, Рогожкін, Лук'янчук (Головко, 84), Приймак, Оджукву (Норенков, 83), Нечай (Книш, 70), Казаков, Кузик (к), Любко (Оріховський, 67), Лазарович (Петров, 84), Бесєдін.

«Металіст»: Маник, Процевський, Марченко, Литвин (Цяцька, 31), Зотько (к), Чередниченко, Синиця, Копина, Шестипалов (Сизий, 87), Ємельянов (Чуніс, 56), Литовченко (Саламаха, 36).

Голи:  Любко (53, з пенальті) – Зотько (22, з пенальті), Шестипалов (58).

Попереджені: Чередниченко (18), Зотько (30), Процевський (52), Синиця (61).

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер