U-19. «Динамо» – «Карпати» – 1:0

U-19. «Динамо» – «Карпати» – 1:0

Ігрові аспекти

Після несподіваної поразки в рідних стінах від «Волині» підопічним Олексія Герасименка, які борються за потрапляння до четвірки найсильніших колективів групи «А», за будь-яку ціну потрібно було перемагати.

На поєдинок із «Карпатами», які, нагадаємо, в першому турі чемпіонату 19-річних у рідних стінах здобули вольову перемогу з рахунком 3:2, виводив черговий новий капітан Павло Лук'янчук, який зовсім нещодавно оговтався від травми та продовжує набирати кондиції. Варто відзначити лідерські якості молодого захисника, який усі 90 хвилин керував та підказував своїм партнерам, за можливості допомагаючи хлопцям в атаці.

Пару в центрі оборони Лук'янчуку склав Максим Нестеренко, який найчастіше діє на фланзі. Cправа та зліва грали Андрій Нестеренко та Денис Норенков відповідно. Крім того, місце в рамці зайняв Вадим Солдатенко, який у своєму третьому матчі за U-19 відіграв на нуль. Вацеба та Любко діяли в центрі поля, на флангах – Душин та Нечай. На вістрі розташувався Петров, якому з глибини допомагав Бесєдін.

«Карпати», які з першого матчу з киянами запам'яталися яскравим та атакуючим футболом, із перших хвилин зустрічі віддали ініціативу супернику. Перехопити ж її назад вони змогли лише наприкінці поєдинку.

Відкривати же рахунок «біло-сині» зобов'язані були вже на третій хвилині, але навісом Любка зі штрафного на дальню стійку не скористалися ані Бесєдін, ані Лук'янчук – обидва головою до м'яча не дотягнулися.

На 24-й хвилині чудовий момент втратив Норенков, який, увірвавшись до штрафного майданчика з лівого флангу й опинившись віч-на-віч із воротарем, із гострого кута не влучив під дальню стійку. Все той же Норенков міг стати й автором результативної передачі, але його навіс з лівого флангу не знайшов відгуку в Петрова, який пробив вище воріт.

Що стосується «Карпат», то в першому таймі, окрім дальнього удару, який не становив серйозної загрози воротам «Динамо», а також ранньої заміни, львів'яни нічим особливим не запам'яталися.

У другій половині все найцікавіше розпочалося ближче до 70-ї хвилини, коли динамівці масовано пішли в атаку. Під час ударної п'ятихвилинки шанси відкрити рахунок були в Петрова, Ярового та Пограничного, але або на висоті був голкіпер, або наших хлопців підводила точність.

Тим не менш, у рукаві Олексія Герасименка виявився «джокер», прізвище якого – Тарануха. Вийшовши на заміну в матчі з «Волинню», йому вдалося забити другий м'яч «біло-синіх». Цього разу на гол йому було потрібно й узагалі близько хвилини!

Забивши, «Динамо» відійшло на свою половину поля, віддавши ініціативу супернику. Якогось фінального штурму «Карпатам» організувати не вдалося, але один момент для взяття воріт у «біло-зелених» усе ж з'явився – Яструб із кута воротарського майданчика потужно пробив у ближній кут, але, на щастя, у ворота не поцілив. На цьому й закінчили. Підсумок – мінімальна перемога «Динамо» з рахунком 1:0.

Ключовий момент

Гол, який забив Ростислав Тарануха (на фото), безумовно заслуговує на статус ключового епізоду в поєдинку.

Бесєдін, отримавши пас від партнера в центрі поля, відпасував уперед на Петрова. Вадим, у свою чергу, видав розрізну передачу між захисниками на Тарануху, який якраз підключився правим флангом. Ростислав не став наближатися до голкіпера, який до того моменту вже вибіг на перехоплення, й із 17-ти метрів пробив по центру точно у ворота.

Топ-персона

Незважаючи на те, що маленькому й технічному форварду «Динамо» Вадиму Петрову забити не вдалося, своїми пересуваннями полем він спричинив чимало клопоту обороні гостей. До того ж він записав на свій рахунок результативний пас у матчі.

Чемпіонат U-19. 8-й тур

11.09.2013 р. с.Чапаєвка. НТБ «Динамо». 100 глядачів

«Динамо» – «Карпати» – 1:0 (0:0)

«Динамо»:
1.Солдатенко, 3.Норенков, 15.М.Нестеренко, 5.Лук’янчук (к), 2.А.Нестеренко, 6.Вацеба (56, 9.Яровий), 10.Любко, 11.Нечай (40, 13.Пограничний), 8.Душин (76, 4.Тарануха), 7.Бесєдін (84, 14.Сокол), 16.Петров (83, 18.Соломаха).

«Карпати»: 1.Мозиль, 70.Лобай, 16.Макогон, 4.Виздрик, 3.Дударенко (81, 14.Штаненко), 24.Кльоц (27, 20.Грось), 8.Савошко (к), 17. Намуйлик (62, 11.Яструб), 19.Грисьо (72, 7.Диня), 13.Полюганич (80, 9.Захарків), 21.Гладкий (58, 10.Богач).

Гол: Тарануха (77).

Попереджений: Норенков (19).

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер