U-19. «Дніпро» – «Динамо» – 2:0

U-19. «Дніпро» – «Динамо» – 2:0

Цікавим чином склався непростий календар для всіх команд «Динамо» (за винятком «Динамо-2») у весняній частині сезону.

Тиждень протистояння «Дніпра» та «Динамо» відкриває саме матч команд 19-річних, які зійшлися один проти одного на полі новомосковського стадіону «Металург». Незабаром, а точніше в суботу, дублюючий склад «біло-синіх» також має зустрітися з «Дніпром» у рамках першості 21-річних. А безпосередньо в неділю, 30 березня, відбудеться битва перших команд.

Подібні розклади, коли відразу три динамівські колективи гратимуть проти одного й того ж суперника, очікуються вже наприкінці березня-квітні.

У першій частині сезону U-19 «Дніпро» обійшов «Динамо» в турнірній таблиці, посівши третє місце, в той час як кияни – четверте. Різниця ж в очковому багажі склала лише один пункт. За особистими зустрічами суперники сильнішого все ж таки не виявили, двічі зігравши внічию (2:2 та 1:1).

Ситуація напередодні зустрічі в групі 1 мало чим відрізнялася від підсумкових результатів першої частини чемпіонату. Після п'яти матчів «Динамо» посідало ту ж саму четверту сходинку (7 пунктів в активі), але цього разу вже «Дніпро» відставав від нашої команди на одне очко, підходячи до матчу в статусі шостої команди першості.

У порівнянні з попереднім матчем у Києві, у складі обох команд відбулося чимало змін. Як тоді, так і зараз, із перших хвилин на поле вийшли Вадим Солдатенко, Павло Лук'янчук, Ігор Нечай, Денис Норенков, Богдан Душин (у Києві він вийшов на заміну та забив м'яч), Владислав Любко та Вадим Петров. Також у запасі значився Владислав Приймак. Всі інші – нові імена.

Що стосується «Дніпра», то зі стартового складу в цьому матчі грали відразу п'ятеро, а також усі сім запасних. Також до дніпропетровського клубу приєднався й Андрій Гусін (син знаменитого динамівського гравця), який ще в першій половині сезону виступав за «Динамо».

Перший тайм зустрічі вийшов доволі нудним та практично без моментів, за винятком останніх хвилин. Реальний шанс забити був після штрафного, коли Любко закинув м'яча на дальній кут воротарського майданчика. Голкіпер «Дніпра», вистрибнувши вище за всіх, спочатку зафіксував сферу в руках, але потім несподівано відпустив її практично на лінії воріт, чим змусив понервувати своїх захисників. На щастя для господарів, сам винуватець і виправив свою помилку.

Також чудовою можливістю забити не скористався Петров, програвши дуель віч-на-віч воротарю.

«Дніпро» активізувався біля воріт «Динамо» в останні п'ять хвилин зустрічі. Переважно вся небезпека приходила зі стандартних положень. Двічі на виходах невпевнено зіграв Солдатенко після подач кутових. Помилялися й захисники, вибиваючи м'яча на корнер. Власне, з кутового й прийшов гол. Футболіст «Дніпра» закрутив сферу в ближній кут таким чином, що «круглий» залетів точно туди, де стояв Любко. Футболіст «Динамо» в останню секунду підняв ногу, а м'яч пролетів точно у вільний кут. Таким чином, Вергун записав на свій рахунок сухий лист.

Після невеликого прочухана під час перерви від Олексія Герасименка команда вийшла на поле з бажанням відігратися, а дві заміни в перерві мали додати свіжості та швидкості в дії «біло-синіх». Також варто зазначити, що з центру оборони до опорної зони змістився Лук'янчук, а в атаку перейшов Ігор Нечай, якого за десять хвилин замінив Олександр Романчук.

Незважаючи на доволі рівний початок другого тайму, реальних моментів у «Динамо» все ж не виникало. «Дніпро» скористався провалом киян на лівому фланзі. Гравець господарів увійшов до штрафного майданчика й, наблизившись до голкіпера, прострілив у центр воротарського майданчика на партнера. Ігор Когут, несподівано позбувшись опіки відразу двох захисників, проштовхнув сферу у ворота.

Гол, здавалося б, став іще одним ударом по амбіціях наших хлопців у цьому матчі. Швидкості, враховуючи +23 градуси на сонці під безхмарним небом, були вже не ті, та й «Дніпро» діяв упевнено на своїй половині поля. Неозброєним оком помітно, що втрати деяких ключових футболістів, які вирушили до розташування збірної України до Олега Кузнецова, зіграли свою роль.

Ближче до завершення тайму динамівці трохи додали, але для голу цього явно було замало. Бракувало як завершального пасу, так і просто конструктиву в лінії атаки. На останніх хвилинах Солдатенко ще двічі рятував свою команду від пропущеного м'яча (в нинішньому сезоні в чемпіонаті 19-річних він пропустив десять голів). «Дніпро» ж, який забив один та пропустив аж 12 голів в останніх двох зустрічах, здобуває перемогу над «Динамо» та обходить «біло-синіх» у турнірній таблиці.

Зазначимо, що наступним суперником команди Олексія Герасименка буде харківський «Металіст», зустріч із яким запланована на 2 квітня.

U-19. Група 1. 6-й тур

26.03.2014. м.Новомосковськ. Стадіон «Металург». 250 глядачів

«Дніпро» (Дніпропетровськ) – «Динамо» (Київ) – 2:0 (1:0)

«Дніпро»: Горбунов, Вергун (Сурник, 90+1), Баланюк, Загалевич (Соколовський, 84), Когут (Киреєв, 75), Вакулко (Голенков, 90), Гусін, Штанкевич (Арделян, 65), Палюх (к), Бесараб, Нагієв.

«Динамо»: Солдатенко, Рогожкін, Семелітко (Головко, 79), Лук'янчук (Масалов, 65), Оджукву, Нечай (Романчук, 56), Казаков, Душин (Книш, 73), Норенков (Ковбаса, 46), Любко, Петров (к) (Приймак, 46).

Голи: Вергун (45), Когут (63).

Попереджені: Нечай (33), Приймак (90+2).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер