U-19. «Карпати» – «Динамо» – 3:2

U-19. «Карпати» – «Динамо» – 3:2

Ігрові аспекти

Як для фахівців, так і для вболівальників перший матч «Динамо» U-19 у новому сезоні став знайомством із командою Олексія Герасименка. Наставник не приховував того факту, що колектив випускників динамівської Академії цього року стане базовим для команди 19-річних. Крім того, серед підопічних Герасименко виявилися й хлопці з чемпіонського складу «Динамо» U-16, який здобув перемогу у фінальній частині ДЮФЛУ, а також не обійшлося й без новачків.

Варто відзначити, що стартовий поєдинок чемпіонату U-19, що проходив у місті Рава-Руська, викликав певний ажіотаж серед місцевого населення. Повболівати та просто насолодитися футбольним видовищем прийшли як найменші шанувальники гри мільйонів, так і вболівальники зі стажем.

За винятком прохолодного вітру, погода цього дня сприяла проведенню матчу. Як капітанам «основи», молодіжного складу та «Динамо-2», капітану 19-річних Сергію Чоботенку також належало виконати почесну місію – підняти прапор України над стадіоном. Із цього, власне, й стартували.

Безпосередньо футбольний поєдинок обидві команда розпочали з обопільних атак. Вже на восьмій хвилині господарі могли й мали відкривати рахунок. Дударенко пройшов лівим флангом, обіграв Карташова та прострілив до району воротарського майданчика на Захарківа. Форвард «Карпат» завдавав удару метрів із чотирьох, але влучив м'ячем точно в Вайла, який намертво зафіксував сферу в руках. Динамівці же в дебюті зустрічі обмежилися кількома кутових.

Активність львів'ян в атаці подейкуди межувала з відвертою брутальністю на полі. Гравці господарів регулярно йшли в підкати, а у верховій боротьбі активно використовували лікті. Після одного з таких підкатів поле змушений був залишити Циганков. Про серйозність травми півзахисника можна буде говорити пізніше. Вже на 12-й хвилині його замінив Душин.

Олексій Герасименко активно виганяв своїх підопічних з оборони до атаки, паралельно відправивши розминатися кількох запасних. І поки «Карпати», які володіли територіальною перевагою, ніяк не могли перевести позиційну атаку до вирішальної стадії, своїм першим реальним шансом «біло-сині» скористалися на всі сто: Максим Нестеренко промчав лівим флангом, практично від лицьової прострілив до району 11-метрової позначки, а Петров, про якого, здається, зовсім забули захисники та голкіпер, який вийшов із воріт, спокійно спрямував м'яча в порожні ворота!

Пропущений гол дещо збентежив гравців «Карпат». За п'ять хвилин усе той же Петров ледь не оформив дубль. Форвард киян після помилки центрбека львів'ян, який дуже довго обробляв м'яча, вийшов віч-на-віч із голкіпером. Потрібно віддати належне воротарю господарів, який спромігся зреагувати на постріл впритул. До кінця тайму динамівці продовжували атакувати. Відмінний момент був у Куканькова, але після подачі кутового з лівого флангу він із кількох метрів не влучив головою по м'ячу.



Не встигла хвилинна стрілка зробити й двох обертів, а слова тренера, які було сказано в перерві, вивітритися з голів гравців, як «Динамо», зусиллями Ярового, збільшило перевагу в рахунку. Постріл із 27 метрів вийшов не надто сильним, але влучним – сфера поцілила в лівий нижній кут. Не обійшлося й без помилки голкіпера «Карпат», який зреагував на удар занадто пізно.

Щоправда, рахунок 0:2 на користь гостей протримався недовго. На 54-й хвилині Вайло невиправдано вийшов на перехоплення й, не спромігшись зловити сферу, зачепив суперника у власному штрафному мйданчику. Рефері без вагань призначив 11-метровий, який чітко реалізував Яструб, а сам голкіпер отримав ще й гірчичника.

Забитий м'яч буквально надихнув львів'ян, які великими силами пішли вперед. Оборона «Динамо» працювала в поті чола. Не відставав від партнерів і Вайло, який, безумовно, прагнув виправити власну помилку. З обох сторін розпочався відкритий футбол із великою кількістю передач через півполя та дальніх ударів. Реальні моменти для взяття воріт були як в однієї, так і в іншої команди. Але не забиваєш ти – забивають тобі. Свої два моменти, які мали «Карпати» наприкінці зустрічі, вони змогли реалізувати. Спочатку Намуйлик, зігравши на випередження, головою замкнув подачу Яструба зі штрафного на ближню стійку, а на останній хвилині основного часу все той же Яструб виконав навіс до району 11-метрової позначки, де вище за всіх вистрибнув Макогон. Підсумок – поразка «Динамо» на останніх хвилинах поєдинку й невдалий старт Олексія Герасименка в чемпіонаті U-19.

Ключовий момент

Останні шість хвилин матчу вирішили результат усього поєдинку. Дві подачі з флангів – два влучних удари головою від футболістів «Карпат» та поразка киян.

Топ-персона

Безумовним героєм зустрічі потрібно визнати львів'янина Яструба, який реалізував пенальті та записав на свій рахунок два гольових паси наприкінці зустрічі.

Чемпіонат U-19. 1-й тур

24.07.2013. м. Рава-Руська. Стадіон «Локомотив». 500 глядачів

«Карпати» (U-19) – «Динамо» (U-19) – 3:2 (0:1)

«Карпати»:
1. Олег Мозіль, 70. Іван Лобай, 5. Микола Бухта (к), 3. Олександр Дударенко, 16. Павло Макогон, 11. Юрій Яструб, 8. Володимир Савошко, 10. Ігор Богач (46, 24. Максим Грисьо), 7. Іван Диня (74, 14. Станіслав Штаненко), 4. Назар Виздрик (75, 17. Петро Намуйлик), 9. Іван Захарків (46, 13. Дмитро Полюганич).

«Динамо»: 1. Максим Вайло, 3. Микита Карташов (54, 4. Богдан Михайличенко), 5. Сергій Чоботенко (к), 2. Андрій Нестеренко, 15. Максим Нестеренко, 9. Ігор Яровий, 6. Андрій Вацеба, 10. Віктор Циганков (12, 18. Богдан Душин), 13. Тимур Пограничний (64, 11. Ігор Нечай), 16. Вадим Петров, 7. Олександр Куканьков (46, 8. Мирослав Токарський).

Голи: Петров (26, гольовий пас М.Нестеренко), Яровий (47) – Яструб (57, з пенальті), Намуйлик (84), Макогон (90).

Попереджені: Вайло (57), М.Нестеренко (86) – Богач (42)

Арбітр: Вадим Запрутняк (Ужгород)

Асистенти: Віктор Кравченко (Львів), Юрій Карп'як (Львів)

Резервний суддя: Ростислав Якимик (Львів)

Андрій Недбайло з Рава-Руської

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер