У стані суперників. «Бенфіка» перемагає, «Барселона» рятується від поразки

У стані суперників. «Бенфіка» перемагає, «Барселона» рятується від поразки

У понеділок, 20 вересня, суперники київського «Динамо» на груповому етапі Ліги чемпіонів 2021/22, іспанська «Барселона» та португальська «Бенфіка», провели матчі в національних чемпіонатах.

Лісабонський клуб у рамках 6-го туру португальської Прімейри приймав на «Ештадіу да Луш» «Боавішту». Йдучи без втрат у нинішньому чемпіонаті, «Бенфіка» не відчула проблем і в зустрічі з середняком турнірної таблиці.

Дарвін Нуньєс вивів «орлів» уперед на 14-й хвилині, але зберегти свої ворота сухими господарям не вдалося – «Боавішта» відігралася ще до перерви завдяки голу Густаво Альфонсо. Однак у підсумку перший тайм залишився за «Бенфікою» – Юліану Вайглю знадобилося всього дві хвилини, щоб повернути перевагу своїй команді.

У другому таймі Нуньєс розписався у воротах «Боавішти» вдруге, встановивши остаточний рахунок на користь «Бенфіки» – 3:1. Український форвард Роман Яремчук вийшов на цей матч у стартовому складі «орлів» і провів на полі 66 хвилин.

Після 6-ти турів «Бенфіка» лідирує в чемпіонаті Португалії з максимальним показником – 18-ма очками, випереджаючи «Порту» на 4 пункти.

Нагадаємо, що минулого вівторка лісабонці заграли внічию з київським «Динамо» на НСК «Олімпійський» (0:0) у матчі 1-го туру групового етапу Ліги чемпіонів.

Чемпіонат Португалії, 6-й тур

«Бенфіка» - «Боавішта» - 3:1

Голи: Нуньєс, 14, 62, Вайгль, 34 – Альфонсо, 32

Склад «Бенфіки»: Влаходімос, Лукас Верісімо (Морато, 88), Отаменді, Вертонген, Вайгль, Жоау Маріу, Гонсалвеш (Лазаро, 46), Грімальдо, Рафа Сілва (Піцці, 89), Нуньєс (Пінью, 80), Яремчук (Евертон, 66).

***

Протилежна ситуація з турнірними результатами у «Барселони» – в останніх чотирьох матчах каталонці здобули лише одну перемогу. У рамках 5-го туру чемпіонату Іспанії «браугранас» на власному полі зіграли внічию з одним із аутсайдерів Прімери – «Гранадою», зрівнявши рахунок на останній хвилині основного часу. Окрім цієї нічиєї, «Барселона» поділила очки з «Атлетіком» (1:1), програла «Баварії» в Лізі чемпіонів (0:3), а єдиний виграш святкувала в матчі з «Хетафе» (2:1).

Старт поєдинку на «Камп Ноу» змусив «каталонців» відіграватися – вже на 2-й хвилині влучним ударом головою «Гранаду» вивів уперед Домінгуш Дуарте. Врятувати один заліковий пункт підопічним Рональда Кумана вдалося лише на 90-й хвилині, коли захисник Рональд Араухо точно замкнув подачу з кутового.

За підсумками стартових турів «Барселона» набрала лише 8 очок і йде на 7-й позиції у Ла Лізі. Матчі з київським «Динамо» каталонці проведуть 20 жовтня (у Барселоні) та 2 листопада (у Києві).

Чемпіонат Іспанії, 5-й тур

«Барселона» - «Гранада» - 1:1

Голи: Араухо, 90 – Дуарте, 2

Склад «Барселони»: тер Штеген - Дест, Ерик Гарсія, Араухо, Бальде (Мінгеса, 42) - Роберто (Люк де Йонг, 46), Бускетс (Пуч, 74), Френкі де Йонг - Демір (Піке, 75), Депай, Коутіньо (Гаві, 60).

Фото - slbenfica.pt, fcbarcelona.com

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер