У стані суперників. Драматичні перемоги АЕКа та «Ренна», розгром від «Фенербахче»

У стані суперників. Драматичні перемоги АЕКа та «Ренна», розгром від «Фенербахче»

У неділю та понеділок свої поєдинки в національних чемпіонатах провели суперники "Динамо" у квартеті В Ліги Європи - усі троє святкували перемоги.

Після звитяги над київським "Динамо" (1:0) в Лізі Європи французький "Ренн" продовжив переможну ходу і в національному чемпіонаті, обігравши вдома "Ліон" та довівши безпрограшну серію до 11-ти матчів у всіх турнірах.

Однак перемога на домашньому "Роазон Парк" далася "Ренну" нелегко. Пропустивши на 23-й хвилині гол, який гості забили зусиллями Александра Ляказетта, бретонці відігралися до перерви зусиллями Мартена Терьє. Після повернення команд на поле Амін Гуірі вивів "Ренн" уперед, проте Ляказетт зрівняв рахунок точним ударом на 72-й хвилині. "Червоно-чорним" знадобилося п'ять хвилин, щоб забити вирішальний м'яч і вирвати перемогу - дублем відзначився Терьє, якому асистував Трюффер.

Після 11-ти турів "Ренн" набрав 21 очко та увійшов до п'ятірки лідерів Ліги 1. "Марсель" і "Ланс" випереджають бретонців на два та три очки відповідно, а відставання від лідера - "ПСЖ" - складає 8 балів.

Ліга 1, 11-й тур

"Ренн" – "Ліон" - 3:2 (1:1)

Голи: Терьє 38, 77, Гуїрі 47 – Ляказетт 23, 72.

Склад "Ренна": Манданда - Ассіньон, Ву, Теате, Трюффер - Буріжо (Дуе, 69), Шека, Те, Терьє (Аблін, 82) - Калімуендо (Майєр, 56), Гуірі (Мелінг, 70).

***

Найближчий суперник "Динамо" в Лізі Європи - кіпрський АЕК, у гості до якого кияни вирушать 27 жовтня, також заробив чергові три очки у чемпіонаті. Цього разу команда з Ларнаки обіграла одного з аутсайдерів кіпрської першості - "Олімпіакос" (Нікосія). 

Матч на "АЕК Арені" видався драматичним: ведучи в рахунку 2:0 за підсумками першого тайму (у дебюті поєдинку гості забили автогол, а Трічковські збільшив перевагу господарів), на початку другої половини матчу АЕК пропустив два м'ячі протягом шести хвилин.

Перемогу Ларнака змогла вирвати лише в компенсований час, завдяки голам Рафи Лопеса та того ж Івана Трічковські.

Здобувши 13 очок у 7-ми турах, АЕК перебуває на 4-й позиції в національній першості, на відстані чотирьох очок від лідера - "Пафоса".

Перший дивізіон Кіпру, 7-й тур

АЕК Ларнака - "Олімпіакос" Нікосія - 4:2 (2:0)

Голи: Карташян, 7 (автогол), Трічковські, 44, 90+5, Рафа Лопес, 90+3 - Гедрікс, 50, Психас, 56.

Склад АЕКа: Пірич - Альтман (Мілічевич, 90+4), Асанте (Рафа Лопес, 71), Гонсалес, Енглезу, Мамас (Густаво, 60), Наум (Ромо, 60), Понс, Томович, Трічковські, Хрістофору (Росалес, 71).

***

"Фенербахче", який минулого тижня обіграв АЕК з рахунком 2:1, сьогодні розгромив команду з нижньої частини турнірної таблиці турецької Суперліги - "Анкарагюджю".

Вже на екваторі першого тайму стамбульці здобули перевагу в два забиті м'ячі завдяки голам Міші Батшуаї та Ірфана Кахведжі, якому асистував Еннер Валенсія. "Анкарагюджю" невдовзі зумів вразити ворота Манданда, проте це взяття не було зараховане через офсайд. А на останніх хвилинах матчу Дієго Россі після передачі Ферді Кадиоглу забив третій м'яч "канарок".

Набравши 20 очок у 9-ти матчах Суперліги, "Фенербахче" перебуває на другій позиції, відстаючи всього на одне очко від "Адана Демірспора", який провів на гру більше. 

Із київським "Динамо" турки зустрінуться в заключному турі групового етапу Ліги Європи - 3 листопада в Кракові. 

Суперліга Туреччини, 10-й тур

"Анкарагюджю" - "Фенербахче" - 0:3 (0:2)

Голи: Батшуаї, 3, Кахведжі, 25, Россі, 90+2.

Склад "Фенербахче": Байиндир - Сердар, Густаво, Салаї - Креспу - Осаї-Семюел (Аліоскі, 90+4), Кахведжі (Юксек, 72), Лінкольн (Гулер, 90+4), Кадиоглу - Батшуаї (Педру Жоау, 66), Валенсія (Россі, 66).

Фото - AEK F.C., Stade Rennais F.C., Fenerbahçe SK.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер