Василь Танчак: «Не було установки грати тільки на контратаках»

Василь Танчак: «Не було установки грати тільки на контратаках»

Захисник «Динамо» U19 поділився враженнями від матчу Юнацької Ліги УЄФА з «Бенфікою» у Лісабоні.

- Враховуючи турнірну ситуацію, вас, напевно, готували до того, що «Бенфіка» гратиме першим номером, а вам доведеться діяти на контратаках?

- Скажу відверто, ми налаштовувалися на гру так, щоб і атакувати, і разом із тим добре зіграти в обороні. Не було такої установки – сісти в оборону і грати тільки на контратаках. Ми завжди намагаємось грати першим номером, забивати. Коли ми граємо від атаки, ми більше забиваємо. Сьогодні, ми нажаль, програли, але, думаю, це нам не завадить на шляху до Ліги чемпіонів, і наступний матч ми зіграємо краще.  

- Чи вплинув на гру фактор прискіпливого суддівства? Динамівці отримали попередження вже на перших хвилинах…

- Дійсно, було неочікувано, що арбітр з перших хвилин почав роздавати жовті картки, але я вважаю, що, хоч суддівство і грає певну роль, але на полі все залежить передусім від гравців. Не потрібно дивитися на арбітрів, потрібно демонструвати свою гру.

- Перший тайм важко записати до активу команди... У перерві на вас очікувала жорстка розмова?

- Була серйозна розмова, тому що ми вийшли на гру незібраними, але тренери дали установку, порадили, як нам краще діяти. У другому таймі ми вже намагалися використати ці поради, виправити помилки. Вважаю, що ми доволі добре зіграли, але нам трохи не вистачило фарту.

- З якою особистою установкою ти виходив на другий тайм?

- З установкою дати більше активності в атаці, підключатися до атак, виконувати навіси, але не забувати і про оборону власних воріт, оскільки «Бенфіка» дуже добре використовує помилки суперників. Треба було діяти обережно, але в певні моменти підключатися до атак, допомагати забити гол. Моменти були, ми старалися, але не пощастило.

- Тебе підтримувала вся команда, це надихає?

- Звичайно, коли ти виходиш на заміну у той час коли вже всі втягнулися в гру, важливо відчути ігровий темп. Але коли тебе всі підтримують, це ще більше надихає допомогти команді. Якщо гравця підтримують, підказують йому, він усе добре виконає. Я вдячний партнерам за те, що підтримали мене, коли я виходив на другий тайм. Звісно, хвилювання було. Також я вдячний тренерам за те, що дали мені можливість зіграти сьогодні, проявити себе.  

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер