Важлива та вчасна допомога у боротьбі з важкою хворобою

Важлива та вчасна допомога у боротьбі з важкою хворобою

Не залишився клуб байдужим і тоді, коли підтримка знадобилася військовослужбовцю, учаснику АТО Сергію. Він захоплюється футболом та є прихильником «Динамо» ще з 90-х років. Служба не часто дозволяє йому бувати на матчах улюбленої команди, але за виступами динамівців та результатами матчів Сергій Валерійович слідкує регулярно.

Перебуваючи в зоні бойових дій, боєць відчув негаразди зі здоров’ям, а коли опинився в Головному військовому клінічному госпіталі, з'ясувалося, що має онкологічне захворювання. Коли інші поранені бійці, що проходять реабілітацію в госпіталі, потрапили до VIP-ложі на матч чемпіонату України «Динамо» - «Олександрія», куди наших воїнів особисто запросили президент «Динамо» Ігор Суркіс і почесний член УЄФА Григорій Суркіс, з ними була Волонтер Лара Арнова. Під час зустрічі вона і розповіла про хворобу Сергія та про те, що йому потрібен курс хіміотерапії, на що отримала негайну згоду допомогти.

За допомоги голови Фан-клубу «Динамо» Сергія Михайленка вдалося передати всю необхідну інформацію про ліки. Рахунок був одразу оплачений, а вже через три дні ліки доставлені безпосередньо в госпіталь.

- Сергій – військовослужбовець, але у зв’язку із захворюванням перебуває зараз у госпіталі, - розповіла подробиці Лара Арнова. – Курс лікування хіміотерапією триває сім днів, і ми всі сподіваємося, що він буде останній. Після його завершення будуть зроблені необхідні аналізи та висновки з їхніх результатів. Тоді буде зрозуміло, чи потрібен наступний етап хімії.

- Насамперед хочу подякувати ФК «Динамо» Київ за допомогу та небайдужість, для мене та для таких як я, хто перебуває на лікуванні, це дуже важливо, - зазначив Сергій Валерійович. - Приблизно місяць тому до нас у госпіталь приходили гравці «Динамо», зокрема воротар Георгій Бущан. Такого не очікував, тому від несподіванки аж сів на ліжко, не думав, що подібне буває в житті. Для мене, як для людини, яка підтримує «Динамо», така увага була вдвічі приємною, отримав задоволення від спілкування з Георгієм. Футбол – це командна гра, я вболіваю за команду, тому виділити конкретного футболіста, гра якого подобається, не можу.

Коли одужаю, планую повернутися до служби, але здоров’я покаже, чи можливо це буде зробити. Можу лише сказати, що швидко здаватися я не збираюся. Проходитиму відновлення ще протягом цілого року, тому щось планувати далеко наперед немає сенсу. Також сподіваюся коли-небудь потрапити на НСК «Олімпійський». Передавайте всім динамівцям від мене щирі вітання та подяку.

Також відзначимо, що «Динамо» допомогло ще одному бійцю – Анатолію, який перебуває зараз у Центрі серця та потребує встановлення в серце окклюдера – пристрою, що дозволяє впоратися з дефектом міжпередсердної перегородки. Його вартість 80 тисяч гривень. Спочатку планувалося робити операцію в Національному інституті серцево-судинної хірургії імені М. Амосова, де бійцю вже зробили діагностику, але Ігор та Григорій Суркіси наполягли, щоб її провели в Інституті серця, де така операція коштуватиме дорожче, але буде зроблена краще. І з понеділка хворий уже переведений до нового закладу.

Бажаємо нашим бійцям найшвидшого одужання та повернення на трибуну стадіону вже здоровими та повними сил і енергії.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер