Важливий крок на очах у величезної аудиторії

Важливий крок на очах у величезної аудиторії

99 тисяч 700 глядачів - рівно стільки вболівальників прийшло подивитися на битву динамівців Києва проти тбіліських одноклубників у півфіналі Кубка СРСР 29 квітня 1982 року.

Гості з Тбілісі за 8 днів до цього матчу грали в півфіналі Кубка Кубків і поступилися бельгійському "Стандарду". Чудовою можливістю реабілітуватися був матч у Києві.

Тоді півфінал складався з одного поєдинку і тріумфатор особистого протистояння на Республіканському стадіоні виходив до фіналу на московське "Торпедо". Матч "Торпедо" проти "Дніпра" відбувся ще 10 квітня й автозаводці очікували свого суперника вже більше двох тижнів.

***

Важливу роль у підсумковому протистоянні зіграли вболівальники киян. Забитий під зав'язку "Республіканський" гнав господарів поля вперед і "біло-сині" швидко відкрили рахунок.

Правий захисник киян Олександр Сорокалет протягнув м'яч до штрафної суперника, де зробив акцентований простріл на Вадима Євтушенка - один із нинішніх тренерів "Динамо" не схибив і вивів свою команду вперед уже на 17-й хвилині матчу.

Гості, що було логічно, стали активніше грати в атаці, але голкіпер киян Віктор Чанов відіграв дуже сильно, відбивши кілька небезпечних ударів.

У середині другого тайму своє вагоме слово сказав Леонід Буряк. Його фірмовий удар зі штрафного влучив у ціль - 2:0.

Кияни в досить нервовій і грубуватій завершальній частині зустрічі втримали свою перевагу та вийшли до фіналу Кубка СРСР.

На 89-й хвилині відбулася неординарна подія в історії "Динамо" - вперше за першу команду вийшов 19-річний Олексій Михайличенко. У чемпіонатах СРСР він дебютує вже в наступному сезоні.

29 квітня 1982 року

Кубок СРСР, півфінал, Республіканський стадіон, 99,700 глядачів

"Динамо" (Київ) - "Динамо" (Тбілісі) 2:0

Голи: Євтушенко 17, Буряк 65

"Динамо" (Київ): Чанов, Сорокалет, Балтача, Журавльов, Дем'яненко, Лозинський, Бойко, Баль, Буряк, Євтушенко (Хапсаліс, 87), Блохін (Михайличенко, 89)

"Динамо" (Тбілісі): Габелія, Хизанішвілі, Чівадзе, Хінчагашвілі, Муджирі, Дараселія, Сванадзе, Сулаквелідзе, Челебадзе, Тавадзе, Шенгелія

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер