VBET Ліга. 5 тур. «Динамо» - «Десна» - 4:0. Звіт про матч

VBET Ліга. 5 тур. «Динамо» - «Десна» - 4:0. Звіт про матч

У центральному матчі 5-го туру УПЛ на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського в Києві зустрілися друга і перша команди чемпіонату - «Динамо» та «Десна».

Чернігівський клуб підійшов до матчу з чемпіоном у статусі абсолютного лідера, не втративши в чотирьох стартових турах жодного очка. «Біло-сині» ж втратили перші очки в минулому турі, зігравши внічию з «Інгульцем».

Стартові хвилини зустрічі видалися бойовими. При цьому двічі по ногах дісталося активному Віктору Циганкову, якого гості зустрічали кожен раз грубо. Динамівці ж відповідали непоганими ударами по воротах. Крім удару Циганкова зі штрафного небезпечно бив Шапаренко, а Миколенко гостро прострілював на Гармаша, який намагався переграти Литовку на куті воротарського.

На 17-й хвилині вже Віктор Циганков завдав небезпечного удару по воротах з-за меж штрафного майданчика, проте м'яч просвистів поруч зі штангою.

«Десна» створила перший гольовий момент на 22-й хвилині, коли простріл Калитвинцева на дальню стійку ледь не замкнув Тотовицький.

За кілька хвилин «Динамо» провело класну атаку другим темпом, яку завершував Сергій Сидорчук ударом з ходу, проте м'яч просвистів поруч із дев'яткою.

«Біло-сині» все більше і активніше атакували ворота суперника і на 30-й хвилині відкрили рахунок. Микола Шапаренко віддав пас урозріз на Віталія Буяльського, той прийняв м'яч на лінії штрафного майданчика, розвернувся і закрутив точно в дальній верхній кут воріт.

Гості могли відразу ж відповісти, коли після навісу Калитвинцева м'яч ледь не залетів у ворота, однак Бойко згрупувався і дістав м'яч на лінії.

За чотири хвилини Денис Антюх вийшов на рандеву з Литовкою, пробив низом і... не переграв голкіпера. М'яч відлетів до Віталія Буяльського, якого підкосив у своєму штрафному Сафронов після того як Віталій прокинув м'яч собі на хід. На претензії Буяльського Ігор Пасхал відреагував жовтою карткою, проте після перегляду VAR призначив пенальті у ворота «Десни».

11-метровий чітко виконав Віктор Циганков, розвівши м'яч і Литовку по різних кутах. Таким чином на перерву «біло-сині» пішли з комфортною перевагою в рахунку.

У перерві в складі обох команд відбулися заміни. У складі «Десни» на поле вийшли два свіжих футболіста, у «Динамо» замість Гармаша вийшов дебютант - Ілля Шкурін.

Гості активізувалися на стартових хвилинах тайму, однак «біло-сині» досить швидко довели рахунок до розгромного. На 56-й хвилині Денис Бойко вибив м'яч далеко від своїх воріт, Завійський невдало скинув м'яч головою назад - прямо на Буяльського, і той в один дотик пробив точно в кут воріт.

Комфортна перевага дозволила тренерському штабу «Динамо» провести відразу потрійну заміну в середині тайму.

На 78-й хвилині у ворота «Десни» влетів четвертий гол. Після навісу з кутового Шкурін пробив головою. М'яч летів повз ворота, однак після рикошету від Завійського змінив напрямок і опинився в сітці.

Фінальний свисток зафіксував рахунок на табло 4:0. «Динамо» здобуло переконливу, розгромну перемогу і змістило «Десну» з першого місця Прем'єр-ліги, очоливши турнірну таблицю за підсумками п'яти турів.

VBET Ліга. 5 тур. «Динамо» - «Десна» - 4:0 (2:0)

22.08.2021. Київ. Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського

«Десна»: Литовка - Завійський, Сафронов, Цимбалюк, Масалов (Шевцов, 77) - Домбровський, Арвеладзе (Болбат, 46), Тотовицький (Дегтярьов, 86), Калитвинцев, Картушов (к) - Безбородько (Будківський, 46)

«Динамо»: Бойко - Кендзьора, Забарний, Сирота (Тимчик, 67), Миколенко - Сидорчук (к) (Шепелєв, 67), Шапаренко, Буяльський, Циганков (Караваєв, 67), Антюх (Лєднєв, 78) - Гармаш (Шкурін, 46)

Голи: Буяльський (30, 56), Циганков (37, з пенальті), Завійський (78, автогол)

Попередження: Буяльський (34), Шапаренко (55), Забарний (84), Тимчик (90) - Домбровський (4), Завійський (45 + 2)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер