VBET Ліга. 5 тур. «Динамо» - «Десна». Прев'ю

VBET Ліга. 5 тур. «Динамо» - «Десна». Прев'ю

У неділю, 22 серпня, на НСК «Олімпійський» в Києві відбудеться центральний матч 5-го туру, в якому київське «Динамо» прийматиме чернігівську «Десну». Початок зустрічі – 21:30.

Старт сезону

«Біло-сині» розпочали новий сезон з другого туру, у якому приймали команду, що піднялася з 1 ліги - рівненський «Верес». Старт зустрічі був надзвичайно вдалим: вже на 6-й хвилині динамівці вели в два м'ячі після голів двох Денисів – Попова та Гармаша. У підсумку зустріч завершилася розгромною перемогою киян з рахунком 4:0. Хоча в другому таймі гості показали достойний футбол, у цілому в перемозі «Динамо» протягом матчу сумніватися не доводилося.

А ось у другому матчі на динамівців вже чекало серйозне випробування - виїзд до Запоріжжя на поєдинок із завжди непоступливою «Зорею». «Біло-сині» повели в рахунку завдяки першому офіційному голу за основну команду молодого центрбека Олександра Сироти, який замкнув навіс з кутового. У другому таймі на полі почалися справжні «гойдалки»: кияни не реалізували 11-метровий, який взявся виконувати Карлос де Пена, після чого пенальті заробила і «Зоря». На щастя, Денис Фаворов також не реалізував пенальті. За 10 хвилин до кінця зустрічі напругу зняв Віталій Буяльський, який відгукнувся на пас Миколенка. «Зоря» забила гол, проте було занадто пізно – відразу після взяття воріт пролунав фінальний свисток.

Потім відбувся перенесений матч першого туру проти «Миная», в якому динамівці впевнено перемогли завдяки голам Віталія Буяльського та Еріка Раміреса.

Гра з «Інгульцем», що відбулася на стадіоні «Динамо», завершилася сенсацією – втратою очок. «Біло-сині» довго не могли підібрати ключі до воріт суперників, а після того як, нарешті, зробили це на 71-й хвилині, майже одразу пропустили м'яч у відповідь.

Втрата очок коштувала «Динамо» лідерства в турнірній таблиці, яке захопила «Десна». Відзначимо, що в стартових матчах сезону на тренерському містку був відсутній Мірча Луческу, який керував командою через своїх асистентів.

1 серпня. «Динамо» - «Верес» - 4:0 (голи - Попов (4), Гармаш (6), Тимчик (42), Циганков (86, пен.).

8 серпня. «Зоря» - «Динамо» - 1:2 (голи - Овусу (90+4) - Сирота (18), Буяльський (80).

11 серпня. «Динамо» - «Минай» - 2:0 (голи - Буяльський (19), Рамірес (45+1).

18 серпня. «Інгулець» - «Динамо» - 1:1 (голи - Коваленко (76) - Шишка (71, автогол).

Бомбардири:

2 - Буяльський

1 - Гармаш, Попов, Рамірес, Тимчик, Циганков, автогол

«Десна» провела ідеальний старт сезону, перемігши у всіх чотирьох матчах. Однак ці 12 очок далися команді з Чернігова зовсім не просто.

Першою жертвою команди Олександра Рябоконя став «Чорноморець», який щойно повернувся до УПЛ. Чернігівці забили тричі після перерви, перші два голи на рахунку екс-динамівця Владислава Калитвинцева. При цьому одесити залишилися в меншості вже в кінцівці першого тайму.

Схожа ситуація трапилася і в матчі другого туру. За рахунку 0:0 в кінцівці першого тайму суперник «Десни» «Маріуполь» залишився в меншості. Маріупольці при цьому зуміли забити першими на початку другого тайму, однак Пилип Будковський зрівняв рахунок, а Денис Безбородько в кінцівці зустрічі вирвав перемогу для своєї команди.

Не менш нервовою видалася і домашня зустріч з «Інгульцем», оборону якого чернігівський клуб зламав лише в самій кінцівці зустрічі завдяки дублю Безбородька, який відзначився на 86-й і 91-й хвилинах.

Ще одну перемогу «на жилах» команда Рябоконя здобула в четвертому турі. Граючи вдев’ятером, «Дніпро-1» зумів зрівняти рахунок у Чернігові за десять хвилин до кінця основного часу, проте «Десна» все ж вирвала перемогу завдяки голу Завійського на 86-й хвилині. А перший м'яч забив найкращий бомбардир команди в цьому сезоні Безбородько.

25 липня. «Десна» - «Чорноморець» - 3:0 (голи - Калитвинцев (52, 56), Завійський (80)

1 серпня. «Маріуполь» - «Десна» - 1:2 (голи - Кулаков (65) - Будківський (71), Безбородько (90+2)

9 серпня. «Десна» - «Інгулець» - 2:0 (голи - Безбородько (86, 90+1)

14 серпня. «Десна» - «Дніпро-1» - 2:1 (голи - Безбородько (30), Завійський (86) - Довбик (79)

Бомбардири:

4 - Безбородько

2 - Завійський, Калитвинцев

1 - Будківський

Статистика особистих зустрічей

Всього зіграно 9 матчів: + 4 = 3 - 2 м'ячі 14-8

В УПЛ зіграно 8 матчів: + 3 = 3 - 2 м'ячі 12-8

В УПЛ на полі Динамо: 4 матчі, + 1 = 2 - 1, м'ячі 6-3

Попередня зустріч

Favbet Ліга 2020/2021. 15-й тур

«Десна» (Чернігів) - «Динамо» (Київ) - 1:1

«Десна»: Паст, Полегенько, Імереков, Тамм, Мостовий, Арвеладзе (Гітченко, 69), Єрмаков, Калитвинцев (Картушов, 84), Гуцуляк (Безбородько, 82), Тотовицький, Будківський.

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Миколенко, Караваєв, Сидорчук, Шепелєв (Шапаренко, 65), Циганков, Буяльський, Родрігес, Бєсєдін (Супряга, 86).

Голи: Будківський (53) - Циганков (90 + 2, пен.)

Попередження: Єрмаков (9), Імереков (57), Арвеладзе (69), Безбородько (84) - Бєсєдін (45 + 1), Родрігес (69), Циганков (80), Миколенко (89).

Вилучений: Безбородько (87, друге попередження).

Офіційні особи матчу

Головний арбітр - Ігор Пасхал (Херсон)

Асистенти арбітра – Семен Шлончак (Черкаси), Віктор Матяш (Донецьк).

Четвертий арбітр – Олександр Шандор (Львів).

Спостерігач арбітражу – Ігор Покидько (Полтава).

Арбітр ВАА – Євген Арановський (Київ).

Асистент арбітра ВАА – Володимир Висоцький (Запоріжжя).

Спостерігач арбітражу ВАА – Леонід Ярмолинецький (Київська область).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер