VBET Ліга. 8 -й тур. «Динамо» - «Металіст» – 3:0. Звіт про матч

VBET Ліга. 8 -й тур. «Динамо» - «Металіст» – 3:0. Звіт про матч

У рамках перенесеного матчу 8-го туру VBET Ліги київське «Динамо» вдома приймало харківський «Металіст». Це був заключний поєдинок киян у першій половині сезону.

Кияни перебували на четвертій сходинці у турнірній таблиці, а «Металіст» - на 10-й, але незважаючи на велику різницю між командами, поєдинок вийшов цікавим та результативним.

Гра склалася успішно для підопічних Мірчі Луческу і завершилася перемогою з рахунком 3:0. У першому таймі відзначилися Буяльський зі штрафного та Ванат після подачі кутового, а у другому – Циганков, встановивши остаточний рахунок.

Команди розпочали гру не надто швидко, більш активно виглядали динамівці, і саме вони у перші хвилини відзначилися швидким рухом, переміщеннями та перспективними моментами біля воріт суперника. Нагоди киян не були занадто небезпечними, але їх сміливо можна вважати пристрілкою. На ударних позиціях опинялися Буяльський та Циганков, на удар здалеку наважився Вівчаренко, виконував штрафний Шепелєв. Але кожного разу нашим футболістам щось заважало досягти успіху: то офсайд, то перехоплення м’яча суперником, то підводила реалізація.

Нарешті, на 20-й хвилині господарям вдалося досягти успіху: динамівці здобули право на штрафний, Циганков пробіг повз м’яч, а Буяльський метрів з 23-х філігранно спрямував м’яч у сітку, заставши зненацька воротаря харків’ян Костика. Відзначимо, що цей м’яч став 10-м загалом у в активі Віталія у нинішньому чемпіонаті. Надалі кияни не збавляли темп, продовжували володіти ініціативою та проводити гру під свою диктовку.

І вже менше, ніж через 10 хвилин наша команда забила другий м’яч: після подачі кутового Клименчук намагався нейтралізувати загрозу біля своїх воріт, але влучив у Ваната, Владислав швидко зорієнтувався, і від нього м’яч залетів у сітку – 2:0. Одразу ж, відчувши, що гра ладнається, господарі ледь не довели рахунок до великого: спочатку Циганков зі штрафного влучив у стінку, а незабаром Ванат з близької відстані не зміг переграти Костика! «Металіст» відповів швидкою контратакою, але наші захисники не дрімали та вчасно ліквідували загрозу. Грамотно вони зіграли і після подачі суперника від кутової позначки.

До перерви можливість відзначитися мав ще Буяльський, але його удар із меж штрафного майданчика було заблоковано, а після подачі кутового Циганковим воротар гостей вдало зіграв на виході.

Другий тайм пройшов за схожим сценарієм – за відчутної переваги киян, які переважну більшість часу проводили біля чужого штрафного майданчика, а їхні атаки відрізнялися різноманіттям. Гострими діями відзначався Кендзьора: спочатку Томаш зробив небезпечний простріл до штрафного майданчика, який встиг вибити захисник, а згодом завдавав удару у дальній кут воріт – тепер вже виручив голкіпер, зробивши сейв.

На протилежному фланзі до атаки підключився Вівчаренко після передачі Лонвейка, але наступна подача до штрафного майданчика виявилася невдалою. Біля протилежних воріт Каплієнко після стрімкої атаки гостей цілив у ближній кут, але Бущан не дрімав. Ще одного хорошого удару завдав Демченко – трохи вище воріт.

Відповідь динамівців була більш, ніж упевнена: після тривалої багатоходової позиційної атаки Циганков обігрався з активним Кендзьорою, Томаш прострільною передачею з флангу повернув м’яч Віктору у центр штрафного майданчика, і той у дотик замкнув цю передачу.

Наприкінці поєдинку Кулач наважився на удар здалеку, але вийшло неточно, а з ударом Перріса впорався Костик. Тож до фінального свистка рахунок на табло більше не змінювався.

VBET Ліга 2022/23, 8-й тур

«Динамо» - «Металіст» - 3:0 (2:0)

30.11.2022. Київ, стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського

«Динамо»: 1. Бущан, 2. Вівчаренко, 4. Попов (34. Сирота, 46), 25. Забарний, 94. Кендзьора (21. Кравченко, 78), 5. Сидорчук, 8. Шепелєв (9. Перріс, 78), 29. Буяльський, 22. Лонвейк (18. Андрієвський, 72), 15. Циганков, 11. Ванат (28. Кулач, 66).

«Металіст»: 99. Костик, 22. Клименчук, 2. Мізюк, 31. Порох (6. Ралюченко, 46), 14. Книш, 26. Каплієнко, 21. Багачанський, 29. Танковський, 88. Рязанцев (17. Демченко, 61), 11. Картушов (70. Чідомере, 80), 9. Прядун (7. Коркішко, 80).

Голи: Буяльський (20), Ванат (29), Циганков (76)

Попередженя: Сидорчук (41) – Танковський (19), Демченко (80).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер