VBET Ліга. 9-й тур. «Рух» – «Динамо» – 0:2. Звіт про матч

VBET Ліга. 9-й тур. «Рух» – «Динамо» – 0:2. Звіт про матч

Матч 9-го туру VBET Ліги київське «Динамо» провело в гостях у львівського «Руха».

У зустрічі на «Арені Львів» Мірча Луческу вирішив вдатися до ротації, залишивши на лаві запасних кількох стабільних гравців основного складу – Іллю Забарного, Сергія Сидорчука, Миколу Шапаренка. Однак і без допомоги своїх лідерів динамівці досягли комфортної переваги в рахунку ще до перерви.

Підопічні Леоніда Кучука зустріли лідерів чемпіонату щільною обороною, всією командою опікаючи «біло-синіх» на своїй половині поля та навіть не намагаючись виходити в контратаки. На старті матчу така тактика спрацьовувала – незважаючи на серйозний тиск і масовані атаки, динамівці у першій половині тайму не змогли створити нічого гострого біля воріт Паньківа.

Але ситуація змінилася, коли Денис Гармаш у штрафному «Руха» змусив сфолити на собі Ярослава Мартинюка, за що Юрій Іванов, не роздумуючи, призначив пенальті. До 11-метрової позначки підійшов найкращий голеадор «Динамо» Віктор Циганков і холоднокровно реалізував удар, вийшовши в одноосібні лідери бомбардирської гонки УПЛ.

Після пропущеного голу «Рух» продовжував грати від оборони, але рівно через десять хвилин м’яч опинився у воротах господарів вдруге. Після розіграшу стандарту Тимчик прострілив до штрафного з правого флангу, Циганков пропустив круглого в центр на Гармаша, який у дотик вразив лівий нижній кут.

Хоча рахунок мав спонукати «Рух» пресингувати та атакувати, схоже, львів’яни не сподівалися сьогодні на забитий м’яч. Гра й надалі була спрямована на одні ворота, під повним контролем із боку «Динамо».

Коли на екваторі другого тайму темп матчу знизився, обидва тренери вдалися до серії замін. Зокрема, свіжий Вітіньйо активно наступав на захисні редути «Руха» з лівого флангу, але динамівському новачкові не вистачало точності в завершальній стадії. В одному з моментів на ударну позицію його виводив Андрієвський, однак Паньків встиг на перехоплення, в іншому епізоді бразилець не зумів замкнути простріл Циганкова. Мав шанс оформити дубль і Денис Гармаш, проте його вихід один на один за допомогою фолу зірвав Максим Білий.

Господарі наважилися на атакувальні дії лише в фіналі поєдинку – спочатку бив по воротах Бущана Таллес, згодом – Кондраков, але обом спробам бракувало влучності.

«Біло-сині» могли досягти й розгрому, проте на останніх хвилинах пощадили суперників, коли де Пені не вдалося як слід влучити по м’ячу після чудового кросу Вітіньйо з лівого флангу на дальню штангу.

2:0 – «Динамо» зберігає за собою першу позицію у турнірній таблиці УПЛ та в гарному настрої перемикається на підготовку до наступної виїзної зустрічі – проти мюнхенської «Баварії».  

VBET Ліга 2021/22, 9-й тур

25.09.2021. Львів, «Арена Львів»

«Рух» - «Динамо» - 0:2 (0:2)

«Рух»: Паньків - Гагун, Білий, Мартинюк, Мисик - Карасюк, Сич (Таллес, 81)– Климчук (Лях, 58), Притула (Оріховський, 65), Бойчук (Руніч, 65) – Борячук (Кондраков, 58).

«Динамо»: Бущан - Тимчик, Кендзьора, Шабанов, Миколенко (Караваєв, 77) - Андрієвський, Шепелєв – Циганков (де Пена, 84), Гармаш, Вербич (Вітіньйо, 62) – Супряга (Шкурін, 62).

Голи: Циганков (28, пен.), Гармаш (38).

Попереджені: Сич (36), Гагун (63), Білий (69), Карасюк (89).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер