VBET Ліга. «Динамо» – «Зоря» – 1:1. Звіт про матч

VBET Ліга. «Динамо» – «Зоря» – 1:1. Звіт про матч

У рамках 18-го туру VBET Ліги, яким завершується осіння частина сезону-2021/2022 у чемпіонаті України, київське «Динамо» приймало на НСК «Олімпійський» луганську «Зорю».

Обидві команди посеред тижня виступали в єврокубках, але якщо динамівці літали до Лісабона в гості до «Бенфіки», то «Зоря» приймала в Запоріжжі норвезький «Буде-Глімт». Як для «біло-синіх», так і для луганчан ці поєдинки стали останніми в євротурнірах, і тепер кожна з команд може зосередитися на вирішенні завдань у національному чемпіонаті.

Підопічні Мірчі Луческу розпочали поєдинок активно, чинили тиск на захисні порядки суперника. Гармаш пробивав головою по воротах, але голкіпер забрав м'яча до рук, Циганков зі штрафного відправив м'яча над поперечиною, а ще в одному епізоді віце-капітан «Динамо» після розіграшу кутового змістився з правого флангу до штрафного майданчика та закручував м'яча в дальній кут, але гостей врятувала стійка.

У «Зорі» особливо моментів у першому таймі і згадати не можна. Кияни же накаляли обстановку біля володінь гостей. Протягом кількох хвилин два супершанси мав Гармаш. Спочатку Денис, перебуваючи спиною до воріт фактично на воротарській лінії, відтер корпусом Фаворова, але його удар із розвороту голкіпер парирував ногою. А потім після прострілу Тимчика та невдалого удару Шапаренка наш форвард пробивав по воротах із меж штрафного майданчика, але на шляху м'яча цього разу встав Фаворов.

Утім, наполегливість «біло-синіх» була винагороджена перед самою перервою. Шапаренко класним пасом знайшов перед штрафним Гармаша, той трохи притримав м'яча та викотив на Буяльського, який набіг і в падінні пробив повз воротаря – 1:0.

Якщо перший тайм динамівці завершили на мажорній ноті, то незабаром після поновлення гри гостям вдалося зрівняти рахунок. Після прострілу з правого флангу центральні захисники залишили Сайядманеша в центрі штрафного майданчика без нагляду, той прийняв та з розвороту пробив точно в кут – 1:1.

Після того, як рахунок став рівним, команди почали грати у відкритий футбол. Після удару Циганкова з-за меж штрафного м'яч зачепив ногу захисника та опускався під поперечину, але голкіпер зміг перевести на кутовий. У наступній атаці Аллахьяр вивів до воріт Назарину, але той не зміг у ближньому бою переграти Бущана - наш воротар парирував м'яча ногою.

На 60-й хвилині «Зоря» забила ще один м'яч, коли Імереков замкнув подачу зі штрафного, але арбітри справедливо не зарахували гол, зафіксувавши офсайд у захисника луганчан, який підключився на стандарт. Біля протилежних воріт Вербич пробив над поперечиною з лінії штрафного майданчика, а Караваєв вистрілив із меж штрафного майданчика, але тут уже воротар зіграв надійно.

По мірі плину часу тиск динамівців посилювався. Голкіпер луганчан Мацапура працював, не покладаючи рук, щоразу встаючи на шляху м'яча після ударів «біло-синіх». При цьому за такою грою й підопічні Віктора Скрипника мали змогу забити переможний м'яч - Назарина різко пробивав здалеку, але Бущан забрав м'яча у стрибку з верхнього кута, а Кабаєв, вийшовши до воріт за місцем лівого інсайда, не зміг поцілити в рамку.

Останні хвилини «біло-сині» провели практично всією командою, за винятком Бущана, на половині поля суперника, але луганці вистояли. «Завершальним акордом» став удар Циганкова від правого кута воротарського, з яким упорався Мацапура.

У підсумку, 1:1 – «Динамо» вирушає на зимову перерву, посідаючи друге місце з відставанням у два очки від лідируючого донецького «Шахтаря».

VBET Ліга. 18-й тур

«Динамо» – «Зоря» – 1:1 (1:0).

12.12.2021. Київ, НСК «Олімпійський»

«Динамо»: Бущан - Миколенко, Сирота, Забарний, Тимчик (Караваєв, 56) - Сидорчук, Шапаренко, Буяльський, де Пена (Вербич, 56), Циганков - Гармаш (Кулач, 90+1).

«Зоря»: Мацапура – ​​Жуніньйо, Імереков, Вернидуб (Снурніцин, 90+3), Фаворов – Цвек, Назарина, Хомченовський, Сайядманеш, Громов (Кабаєв, 72) – Гладкий (Фрімпонг, 90+3).

Голи: Буяльський (44) – Сайядманеш (49).

Попереджені: Миколенко (90+3) - Мацапура (54), Назарина (77).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер