Віктору Циганкову – 25. Вітаємо!

Віктору Циганкову – 25. Вітаємо!

Сьогодні свій 25-й день народження відзначає один із лідерів нашої команди Віктор Циганков.

Мабутній динамівець народився в родині воротаря Віталія Циганкова в ізраїльському місті Нагарія. Після повернення сім'ї до України почав займатися футболом у вінницькій ДЮСШ «Нива». Спочатку він грав як відтягнутий форвард, але, перейшовши до «Динамо», почав діяти і на правому фланзі атаки.

Циганков приєднався до нашого клубу у другій половині сезону 2010/2011, і з динамівської Академії випускався разом із хлопцями 1996 року народження, хоча сам народився 1997-го. Оминувши «Динамо» U19, Віктор був одразу зарахований до молодіжки «Динамо», а у віці 16-ти років уперше вирушив на збір головної команди, що проходив в Австрії.

Дебютував в офіційних матчах за першу команду «біло-синіх» 14 серпня 2016 року в зустрічі Прем'єр-ліги проти кам'янської «Сталі» (2:1). А єврокубковий дебют Циганкова відбувся 13 вересня 2016 року в домашньому поєдинку групового етапу Ліги чемпіонів проти «Наполі» (1:2), в якому він віддав гольову передачу. 24 вересня Віктор забив свій перший гол за київське «Динамо» у виїзному поєдинку проти донецького «Олімпіка» (0:4).

Із тих пір Циганков став незамінним гравцем основного складу та не раз виводив партнерів на поле із капітанською пов’язкою. Також динамівець регулярно викликається до національної збірної України, під стягами якої зіграв понад 40 поєдинків і забив 7 м'ячів.

За «Динамо» Циганков провів вже понад 230 матчів у всіх турнірах, в тому числі, більше 60-ти – в єврокубках. На рахунку Віктора - 90 голів у складі «біло-синіх», з яких 73 - у чемпіонатах України, 4 - в національному Кубку та 13 - на міжнародній арені. Вінгер став уже 6-м гравцем, який провів не менше 90 голів за «Динамо» за часів незалежності України, та перебуває на 7-й позиції в рейтингу найкращих бомбардирів в історії нашого клубу.

ФК «Динамо» Київ бажає Віктору рухатися тільки вперед, до нових вершин як на футбольному полі, так і в житті, успіхів, здійснення мрій, а також здобути ще багато перемог і титулів для мирної та вільної України! 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер