Вісім динамівців зіграли за Україну U17 проти Італії в еліт-раунді Євро-2022

Вісім динамівців зіграли за Україну U17 проти Італії в еліт-раунді Євро-2022

Юнацька збірна України U17 (гравці не старші 2005 року народження) провела третій, заключний матч в елітному раунді кваліфікації Євро-2022 (U17), який проходить в Італії.

Після перемоги над Косовом (2:0) та поразки від Польщі (2:3) підопічні Олега Кузнєцова зустрічалися із господарями - італійськими однолітками. На жаль, «жовто-сині» поступилися з рахунком 1:3 та не змогла вийти до фінальної частини чемпіонату Європи серед 17-річних збірних команд.

На початку зустрічі українці відзначилися небезпечним пострілом від динамівця Гусєва, але м'яч пролетів поряд зі штангою. Ближче до середини тайму перевага італійців стала відчутною. Больцан виграв боротьбу у захисника у штрафному майданчику українців і віддав пас на Вакку, який набігав. Тому ніхто із наших захисників не зміг завадити пробити - 0:1.

Хоча на початку другого тайму нашій збірній вдавалися хороші атакаи, які вона проводила великими силами, забитим м'ячем знову відзначилися суперники. Під час контратаки суперника Деркач порушив правила на Онофрієтті та отримав червону картку. А Ді Маджо ударом зі штрафного збільшив відрив у рахунку. Але наші хлопці не занепали духом і незабаром той же Деркач заробив пенальті. На жаль, Кремчанін не реалізував цей шанс, влучивши у стійку.

За 15 хвилин до фінального свистка Липані забив третій м'яч. На останніх секундах поєдинку динамівець Балаба після подачі ще одного представника нашого клубу Кремчаніна з кутового забив гол престижу, але більшого нашій команді зробити не вдалося.

Таким чином, юнацька збірна України посіла в групі третє місце і не потрапила на Євро-2022.

Додамо, що в поєдинку взяли участь вісім представників «Динамо». Захисники Данило Білоконь, Назар Балаба, Єгор Сизонюк, Олексій Гусєв, півзахисники Максим Василець та Дмитро Кремчанін провели повний матч, хавбек Андрій Маткевич був замінений у перерві, а нападник Микита Дзень провів на полі другий тайм.

Еліт-раунд відбору Євро-2022 (U17)

Україна U17 – Італія U17 – 1:3 (0:1)

Україна U17: Фесюк, Білоконь, Балаба, Сизонюк, Гусєв (Лисенко, 88), Василець, Янович (к), Маткевич (Фірман, 46), Кремчанін, Деркач (Огарков, 66), Нагрудний (Дзень, 46).

Голи: Балаба (90+4) - Вакка (28), Ді Маджо (59), Ліпані (74).

На 62-й хвилині Кремчанін не реалізував пенальті (стійка).

Вилучений: Янович (57).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер