Віталій Буяльський: «Награємо взаємозв'язки та комбінації, щоб приймати правильні рішення у грі»

Віталій Буяльський: «Награємо взаємозв'язки та комбінації, щоб приймати правильні рішення у грі»

Хавбек «Динамо» Віталій Буяльський у коментарі клубному сайту розповів про особливості роботи команди на зборах та враження від проведених контрольних зустрічей.

- Віталію, за два збори «Динамо» провело вже велику кількість контрольних матчів. Який запам'ятався тобі найбільше?

- Напевно, на другому зборі це гра проти «Лудогорця». Ця команда навчена, добре грає з м'ячем. Було цікаво зустрітися з ними. До того ж, матч пройшов увечері та погода була хорошою – без сильного сонця та вітру. Поки що це був найцікавіший суперник.

- «Динамо» обіграло «Лудогорець» візуально легко - з рахунком 4:1. Чи легко було насправді?

- Це лише візуально так здається. Ми виконали на полі те, що вимагав від нас тренер, тож вдалося перемогти.

- Чи схожі спаринг-партнери за стилем гри на команди з чемпіонату України?

- Ні, суперники на зборах грають зовсім інакше. У чемпіонаті команди проти нас зазвичай діють від оборони, а на зборах суперники атакують і обороняються. Тому протистояти їм цікавіше.

- Зараз тренування мають більш тактичний характер?

- Так, ми насамперед награємо взаєморозуміння та комбінації, щоб розуміти, як діяти в тій чи іншій ситуації, підлаштовуватися один під одного та приймати правильні рішення у грі.

- Мірча Луческу у матчах на зборах пробує різні комбінації гравців на всіх позиціях.

– Варіацій було дуже багато, особливо на перших зборах. Грали і молоді гравці, і досвідченіші. В офіційних матчах все може статися, хтось із основи може пропускати гру. Тому кожен футболіст команди повинен розуміти, як діяти в тій чи іншій позиції, з тим чи іншим партнером.

- На правах досвідченого гравця, допомагаєш та підказуєш молодим хлопцям?

- Зазвичай більше підказує головний тренер, адже він бачить гру зі сторони. А ми на полі вже більше вимагаємо, ніж нагадуємо (усміхається).

- Чи відчувається, що навіть у товариських матчах суперники особливо налаштовуються на іменитого суперника?

- Звичайно, відчувається, що на зборах команди грають проти нас із подвійною самовіддачею, адже хочуть перевірити свої сили, проявити себе перед головним тренером. А нам, можна сказати, трохи важче, адже у нас серйозні навантаження – по два тренування на день, регулярні ігри. Тому треба грати не з емоціями, а з холодною головою.

- Як проводиш вільний час далеко від дому?

- У PlayStation я не граю (усміхається). На зборах особливо немає вільного часу – у нас по два тренування. Після першого заняття йдеш у номер, відпочиваєш, готуєшся до другого тренування. А після другого – відновлювальні процедури, басейн, масажі, щоб підійти до наступного дня свіжішим. Так і проходять усі збори. Тільки коли приїжджаємо на вихідні до Києва, можна приділити трохи часу сім'ї.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер