Віталій Буяльський: «Суперники на першому зборі дуже цікаві»

Віталій Буяльський: «Суперники на першому зборі дуже цікаві»

У п'ятницю, 14 січня, перша команда «Динамо» вийде з відпустки. Напередодні ми додзвонилися до півзахисника киян Віталія Буяльського. В інтерв'ю офіційному клубному сайту він розповів про те, як провів відпустку, новорічні свята та поділився очікуваннями від підготовки до другої частини сезону:

- На відміну від минулого року, під час нинішньої зимової відпустки ми з дружиною та дітьми вирішили залишитись у Києві та не їздити у теплі країни на море, тож, боюся, нічого цікавого розповісти не зможу (посміхається). Новий рік та Різдво також провів вдома з сім'єю, цього разу ми мало, де бували. Лише на кілька днів їздили до моїх батьків до рідної Калинівки (Вінницька область).

- Щороку ви вітаєте зі святами та привозите подарунки вихованцям ДЮСШ «Авангард» у вашій рідній Калинівці. Цього року традиція продовжилася?

- На жаль, через карантин не вдалося привітати хлопців та тренерів особисто, але я передав вітання на словах і до Дня св. Миколая, як завжди, відправив вихованцям різних секцій солодкі подарунки – цукерки та інші частування. На жаль, через той же COVID-19 вже другий рік поспіль не вдається провести традиційний щорічний футбольний турнір - він зазвичай проходить не на свіжому повітрі, а в приміщенні, тому не хотілося ризикувати здоров'ям хлопців.

– Як відзначили День народження 6 січня?

– Особливих несподіванок не було. Привітали усі партнери по команді, друзі, знайомі – було дуже приємно. Відсвяткував же тихо і спокійно у родинному колі.

- У Києві з кимось із колег перетнулися під час відпустки?

- Ні, я більше часу проводив із сім'єю.

- 29 жовтня у вас народився син, чи сильно змінилося ваше життя з появою братика у вашої старшої дочки?

- Ні, не сильно, адже у нас це друга дитина. Донька більш доросла, із задоволенням допомагає з малюком. Як його назвали? Данилом.

- Як проходять останні кілька днів перед виходом команди із відпустки? Чим займаєтеся?

- Вранці з дружиною по черзі возимо доньку до дитячого садка, потім їду у справах, намагаюся все залагодити, адже потім, під час зборів та другої частини сезону на це не буде часу. З'їздив в одне місце, інше, третє, увечері забрав доньку із садочка – ось і весь день пройшов.

- Як відчуваєте, морально та фізично переключилися, відпочили?

- Так звичайно. Думаю, відпочинку вже достатньо, можна розпочинати роботу. Якби я кудись літав, можливо, захотілося б ще відпочити, а оскільки весь час був удома, вже набридло на одному місці, хочеться тренуватися.

- Чи виконували індивідуальну програму під час відпустки?

- Так звичайно. Та й мені вже не 15 років, я й сам добре знаю, як мені необхідно правильно проводити відпустку та готуватися, щоб потім було легше входити до роботи. Навіть якщо повністю виконувати програму, на зборах робота зовсім інша, і справлятися з нею, може, й легше, але не настільки, як багато хто говорить – це я можу сказати з власного досвіду.

- Чого очікуєте від майбутніх зборів із Мірчею Луческу? Ви вже бували в Іспанії?

- Саме в тому місці, де ми готуватимемося цього разу, я ще ніколи не був, як, напевно, й інші хлопці. Щодо тренувальної роботи, чекаю, що вона буде приблизно такою ж, як і минулої зими, також, напевно, буде багато спарингів: 4 за 10 днів – це дуже непогано. Плюс суперники дуже цікаві. З такими командами приємно грати та можна подивитися, на що здатний. Втім, за першими зборами рано судити про форму або рівень підготовки, оскільки всі довго відпочивали. Оптимальну форму ми наберемо, напевно, вже ближче до кінця лютого. Тільки тоді можна буде говорити про якийсь рівень.

- Боротьба за чемпіонство у другій частині сезону буде напруженою?

- Звичайно. Думаю, все у наших руках. Попереду багато матчів потрібно рухатися від гри до гри. Не важливо, який суперник – якщо у кожному поєдинку братимемо три очки, все складеться добре.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер