Володимир Бражко: «Пишаюся командою, ми віддали максимум сил»

Володимир Бражко: «Пишаюся командою, ми віддали максимум сил»

Півзахисник «Динамо» U19 Володимир Бражко прокоментував нічию (0:0) у виїзній зустрічі з «Барселоною» в Юнацькій лізі УЄФА.

- Матч був дуже складним. Нам важко давався контроль м'яча, із м'ячем більше грав суперник. Ми ж відходили до другої зони та більше перебудовувалися. Мали свої шанси та могли забити два-три м'ячі зі стовідсоткових моментів. Але, думаю, що сьогоднішня нічия - це закономірний результат.

- У попередніх матчах ЮЛЧ «Динамо» забивало швидкий м'яч, а далі грало на контратаках. Сьогодні це не вийшло, тому довелося значно більше працювати в обороні?

- Думаю, так. Сьогодні всі старалися та віддали максимум своїх сил. У роздягальні вже навіть не було сил розмовляти. Пишаюся своєю командою, всі молодці. Будемо прагнути тільки вигравати.

- «Барселона» - найсерйозніший суперник у цьому сезоні?

- Скоріше за все, так. Непросто було з усіма командами, але з ними - найскладніше. Хоча, думаю, якби ми використали свій момент у першому таймі, коли влучили в штангу, то сценарій б повторився - «Барселона» побігла б уперед, відкрилася, і ми забили б ще більше. Але, на жаль, відзначитися не вдалося, тому ми терпіли до кінця.

- Стиль гри юнаків «Барселони» схожий на дорослу команду цього клубу?

- Так, вони дуже схожі. Намагаються розігрувати м'яч, тому проти такої команди важко грати та перебудовуватися.

- Через два тижні «Динамо» прийматиме «Барселону» в Києві. Домашні стіни допомагають?

- Постараємося зробити все, щоб взяти три очки та вирішити всі питання в групі.

- Для команди ця нічия при хорошій грі - реабілітація за останню невдачу в чемпіонаті?

- Так, вийшла прикра нічия та втрата очок зі «Львовом». Тому сьогодні ми налаштувалися та вийшли битися один за одного. Підказували, підтримували тих, хто помилявся, і були єдиною командою на полі.

- Яка специфіка гри була сьогодні у тебе особисто?

- Я сьогодні більше руйнував, мені необхідно було не дозволити суперникам наблизитися до наших воріт і пробити з середньої дистанції. Думаю, ми впоралися із завданням, але, повторюся, що не реалізували свої моменти. Тому можна сказати, що взяли важке очко.

- Не зовсім вдалі матчі в чемпіонаті у «Динамо» чергуються з успішними в Юнацькій лізі УЄФА. Це пов'язано з особливим настроєм на такі поєдинки?

- Думаю, так. У Львові ми недостатньо налаштувалися, а перед «Шахтарем» повністю віддали себе емоційно та фізично в матчі з «Баварією». Потрібно правильно переключатися з ЮЛЧ на чемпіонат України та виходити на кожну гру так, як ми вийшли сьогодні.

- Сьогодні була установка нав'язати свою гру суперникові чи зіграти на його слабких сторонах?

- Ми розбирали «Барселону» та їх слабкі сторони, якими могли пару разів скористатися, вибігаючи в атаки. Намагалася не давати іспанцям грати в свою гру. Не завжди це виходило, але в цілому впоралися з завданням. Награвали передачі за спину крайнім захисникам, після чого вони втрачають свої зони. У результаті таких моментів на ворота вибігали Волошин і Діалло.

- Був період, коли «Барселона» притиснула «Динамо». Команда підсіла чи суперники заграли інакше?

- Хвилини до 60-ї ми трохи підсіли, але далі перетерпіли хвилин 5-10, після чого відкрилося друге дихання. Усі дотерпіли до фінального свистка, почали атакувати та майже не сідали в свою штрафну. Могли і забити...

- Які відмінні якості є у команди «Барселона»?

- Вони дуже швидко приймають рішення на полі. Ти не встигаєш висунутися на гравця, як тебе вже відрізають. Футболісти «Барселони» дуже швидко працюють із м'ячем і мають гарне мислення - це і вирізняє топ-команди від чемпіонату України.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер