Володимир Онищенко: “На рівних боролися з чемпіоном США”

Володимир Онищенко: “На рівних боролися з чемпіоном США”

15 березня матчем з “Красилів-Оболонь” друга динамівська команда продовжить виступи у першій лізі. З якими підсумками пройшла зимовий антракт і підійшла до другого кола “біло-блакитна” молодь розповідає головний тренер “Динамо-2” Володимир Онищенко.

-Підготовку до сезону ми розпочали ще минулого року, - говорить Володимир Іванович. – Команда зібралася 24 грудня на базі в Конча-Заспі, а з 9 січня, після виходу з відпустки першої команди, ми розпочали підготовку до турніру Кубок Співдружності. Про його підсумки наші вболівальник чудово знають.

У подальшому робота тривала у манежі Конча-Заспи. Для цієї пори року, враховуючи кліматичні умови, нам були створені чудові умови. Але зал – це синтетичне покриття і замкнутий простір, а потренуватися на зеленому газоні, в умовах максимально наближених до ігрових, ми змогли на заключному зборі в Іспанії.

Про умови, створені нам у Ла Манзі, можна лише мріяти. Чудові поля часом навіть насторожували, адже в чемпіонаті доведеться виходити на так звані “весняні” газони. Однак нам до переходів з одного покриття на інше не звикати.

У цілому, підсумками збору і всього зимового підготовчого циклу ми залишились задоволені. Хоча до Іспанії прибуло лише 18 футболістів, з яких два проходило відновлення, ми переглянули кілька молодих хлопців, які вже зараз претендуватимуть на місце в основному складі другої команди. Нам ще багато треба працювати над технікою гравців, виконавчою майстерністю, а також реалізацією створених моментів у воріт суперника. Робота над цими компонентами дозволить демонструвати більш якісний футбол.

-Яке враження залишили новачки? Як пройшли підготовку гравці першої команди Хацкевич та Каддурі?
-Не можу дорікнути Олександра і Бадра у невиконанні запропонованої їм роботи. Вони були у кожному матчі одними з лідерів команди, їх відношення до ігор та тренувального процесу варті похвали. Вони розуміють, що в будь-який момент можуть бути першою востребовані командою.
Молоді, не конкретизуватиму імена, ще багато треба працювати. Новачків було не так багато і нам вдалося належним чином перевірити можливості кожного з них. Багато вдалося зробити за ці два місяця, тепер розставлятимемо акценти, хто в якій команді увійде в новий сезон. На жаль, Романчук і Милько на заключному зборі працювали за індивідуальною програмою. Перший переніс ангіну, а у Мілько вдалася взнаки стара травма голеностопу.

-Хто в зимовому антракті залишив другу команду?
-Максимов, Самборський і Бровкін продовжать виступи у харківському “Металісті”. Дуже багато наших вихованців захищає кольори команд не тільки першої, але і вищої ліги. Хлопці пройшли гарну школу і тепер гідно виступають у “Дніпрі”, “Ворсклі” та багатьох інших клубах.

-Чи можливе повернення перерахованих вами гравців у Київ?
-Ці питання у компетенції динамівського керівництва. Однак зараз так питання не стоїть – хлопцям потрібна практика, яку вони зможуть набути в іншому клубі. Можливо, у новій команді вони зможуть знайти себе, більш повно розкритися, адже конкуренція за місце в основному складі там нижча за “Динамо”.

-Наскільки задоволені продемонстрованим рівнем гри у контрольних матчах?
-У нас було багато поєдинків на різних покриттях. Найбільшу їжу для роздумів дала зустріч з чемпіоном США “Сан-Хосе” (1:1 у основний час, - прим. авт.). Було чимало нагод схилити чашу терезів на наш бік, але молодість та недосвідченість молодих хлопців приводять часом до невиправних помилок. Суперник такого рівня такі огріхи не прощає і моментально наказує.
Подібні помилки притаманні починаючим футболістам, і не можна вимагати від 17-18-річного хлопця гри рівня зрілого майстра. Найголовніше, що динамівці серйозно підійшли до зустрічі і не виглядали хлопчиками для биття.

-Хто з молодих футболістів, на вашу думку, вже найближчим часом може претендувати на місце в першій команді?
-У нас є коло гравців. По поверненню з Іспанії зустрінемося з Олексієм Михайличенко та обміняємося думками щодо кожного з кандидатів. Головне питання – наскільки вони вже зараз готові вирішувати завдання рівня першої команди?

-У другій половині весняної частини сезону до чемпіонату Європи готуватиметься збірна України 1985 року народження, основу якої складають гравці “Динамо-2”. Матчі другої команди будуть перенесені?
-Подивимося по ситуації. Зараз основний склад заявив за “Динамо-2” цілу групу гравців. Якщо у конкретній грі нам буде достатньо набору футболістів, безумовно, ми її проведемо. Якщо ні, у такому випадку маємо повне право вимагати перенос зустрічі на інший термін.

-Кого вважаєте головним фаворитом на підвищення у класі?
-Нині в першій лізі є явно виражені лідери. До них можу віднести ФК “Вінницю”, алчевську “Сталь” та охтирський “Нафтовик”. Вважаю, близько шести команд боротимуться за перші дві сходинки. Найголовніше, щоб амбіції цих та інших команд підкріплювалися матеріально-технічною, фінансовою базою і трансферною політикою. Без цього робити у вищій лізі нічого.

-Які завдання поставлені перед “Динамо-2”?
-Як і завжди – максимальні. Ми ставимо завдання посісти перше місце і за рівнем гри могли б за це поборотися, однак за регламентом змагань не маємо права підвищуватись в класі.
Керівництво клубу перед нами ставить комплексне завдання. Це підготовка резерву, демонстрування змістовної гри і зайняти високе місце. “Динамо-2” має гідно нести клубні знамена, а рівнем і кваліфікацією футболістів відповідати вимогам вищої ліги.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер