Владислав Дубінчак: «Слова Містера про мою роль у команді мене дуже порадували»

Владислав Дубінчак: «Слова Містера про мою роль у команді мене дуже порадували»

Лівий захисник «Динамо» під час планового медобстеження команди у клініці «Добробут» поділився очікуваннями від повернення до рідного клубу в ексклюзивному інтерв'ю офіційним клубним медіа.

- Ти хвилюєшся, відвідуючи клініку?

- Ні, у мене із цим проблем немає. Буває, у деяких людей страх іти до лікарні з дитинства, я такого не маю.

- А чи є для тебе хвилюючим моментом повернення до рідного клубу?

- У мене немає якогось хвилювання, страху, навпаки, я задоволений, це тішить. Це більше позитивні емоції, ніж страх чи хвилювання.

- Ти повернувся до «Динамо» аби привести до логічного завершення ту роботу, яку розпочав ще минулого року на зборах?

- Я розумію, куди прийшов, на яке місце. Тому намагатимуся щосили зайняти це місце і грати.

- Чого не вистачило тоді, аби закріпитись у команді, конкурувати з Миколенком?

- Не знаю. Можу сказати тільки, що на той час він був гравцем основного складу, а я міг його лише замінювати. Але замість того, щоб сидіти у запасі я поїхав у оренду на півроку аби грати там та бути готовим до цього моменту, котрий настав зараз.

- Тобто в оренді ти покращив свої якості?

- Звичайно. Ми з командою досягли хорошого результату, вона займає на даний момент третє місце в УПЛ. Я добре себе проявляв, граючи там. Тому я задоволений цим періодом, як і тим, що зараз у хорошому тонусі наближаюся до цього відповідального моменту. Добре, що так склалося.

- Миколенко тобі не повідомляв, що він планує перейти до «Евертона», аби ти готувався до повернення?

- Скажімо так, я дізнався про це раніше, ніж широкий загал, бо ми з ним бачилися особисто, і це обговорювали. Приємно було від нього почути добрі слова на мою адресу. І я дуже радий за нього.

– Деякі гравці вже виставляли фото індивідуальних тренувань у манежі. Коли для тебе розпочалася підготовка до весняної частини сезону?

– Я почав готуватися з 26 грудня, коли був на відпочинку. Намагався щодня ходити до зали, але без бігової роботи – просто тримати м'язи в тонусі. А з 3 січня розпочав бігову роботу. На той момент був у Дніпрі.

- Учора команда вперше зібралася у повному складі, ти багатьох хлопців не бачив півроку. Які емоції від зустрічі?

- З друзями, з якими я спілкуюсь близько, ми бачилися, збиралися. Були разом і на весіллі у Дениса Попова. Решту хлопців було приємно знову побачити. Атмосфера в колективі чудова, тому все добре.

- Серед твоїх друзів – золоте покоління U19: Попов, Шапаренко, Лєднєв... Можливо, зараз прийшов ваш зоряний час?

– Можливо, він зараз на підході. Ми чекаємо на Дениса, аби він якнайшвидше відновився після травми, бажаємо йому здоров'я. Сподіваємось, що на другому зборі він уже тренуватиметься з нами. Дай Боже, щоб усе вийшло так, як ви кажете.

- До речі, «Динамо» U19 – єдина команда з України, яка пробилася до єврокубкової весни. Ваша команда свого часу навесні грала з «Аяксом». Що би ти порадив хлопцям перед грою з «Депортіво»?

- Справді, у нашого покоління також є такий досвід. Ми також виходили з групи ЮЛЧ у плей-офф. Враховуючи наші помилки, хочу побажати хлопцям добре підготуватися, не хапати зірок із неба. Це дуже важкий період, коли ти тільки виходиш із відпустки, а на носі така серйозна гра і потрібно швидко увійти до ігрового тонусу. Бажаю їм бути готовими до різних ситуацій на полі.

У «Аяксу» на той момент також чемпіонат був у розпалі, а в Україні ще була пауза. Це дуже важкий момент, коли ти виходиш із відпустки і ти ще не в тонусі… Тим паче, матчів чемпіонату не буде, лише товариські ігри на зборах. Було б добре, якби у хлопців були хороші суперники на зборах, це дуже важливо.

- Які в тебе очікування, амбіції щодо весняної частини УПЛ? Боротьба за чемпіонство має бути дуже серйозною, до того ж, кажуть, що захистити чемпіонський титул важче ніж здобути...

- Хлопці минулого сезону стали чемпіонами, а я ні, тому в мене багато бажання, багато амбіцій. Я хочу бути чемпіоном і прикладатиму всі зусилля аби цього досягти.

- Коли ти остаточно дізнався про повернення до «Динамо»? Ти вже спілкувався із головним тренером?

- Вчора розмовляв із Містером перед тренуванням. Розмова була про мою роль у команді. Його слова мене дуже порадували. Не розповідатиму, що саме він говорив, але це були хороші слова. Я дуже радий і намагатимусь зробити зі свого боку все можливе. А дізнався я про повернення до «Динамо» днів за десять до Нового року. Все вирішилося протягом кількох днів.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер