Володимир Пятенко: «Із завданням на першу половину сезону дівчата впоралися»

Володимир Пятенко: «Із завданням на першу половину сезону дівчата впоралися»

Наставник жіночої команди «Динамо» Володимир Пятенко після матчу проти «Вереса», у якому його команда перемогла з рахунком 4:0, підвів підсумки першої половини сезону:

- На перерву ідемо з хорошими емоціями після перемоги. Ми говорили з дівчатами про те, що перше коло потрібно завершити на мажорній ноті, щоб з хорошим настроєм піти у відпустку та добре відпочити. Ця гра була якщо не вирішальною, то показовою у плані того, за які місця ми боротимемося у чемпіонаті.

Поки що «Ворскла» та «Кривбас» - команди, які і добре укомплектовані, у їхньому складі є сильні футболістки та гравці національної збірної. Зараз ми входимо до першої п’ятірки, але з дівчатами поставили перед собою завдання посісти третє місце, адже це престижно зайняти призове місце, виступаючи перший рік у Вищій лізі. Дівчата це розуміють та своєю грою і своїм ставленням показують, що будуть боротися за верхню частину турнірної таблиці.

- Як вам дався перехід з Першої ліги до Вищої, наскільки змінився рівень?

- Звісно, він значно змінився, тут він набагато вищий. Під час передсезонної підготовки нам не вистачало таких матчів, але по ходу сезону дівчата додавали та розуміли, що тут зовсім інший рівень, потрібно повністю викладатися та максимально налаштовуватися на кожну гру. До пари матчів ми, на жаль поставилися не так, як було потрібно. Але в цілому, підбиваючи підсумки першого кола, можу сказати, що своє завдання ми виконали та виглядали гідно на фоні всіх команд. Словом, дівчата впоралися.

- Ви двічі зіграли унічию, мабуть, цих очок не вистачає зараз?

- Будемо рахувати по закінченню сезону. Дійсно, може виявитися, що нам їх не вистачить. Але жодного поганого слова у бік своїх футболісток сказати не можу, адже вони і віддавалися на полі, і показували бажання, але десь не допрацювали у згаданих іграх.

- Вам вдалося підсилити команду влітку, це допомогло?

- Ще минулої зими ми підписали голкіпера, також підсилилися влітку, ще взимку мали поповнити свій склад, але через початок активної фази війни цього не вдалося зробити. Ми вдячні ЗСУ, нашим захисникам за те, що ми взагалі можемо грати у футбол. Дівчата розуміють, що результат, якого вони досягають, це не лише для них.

- У вас достатньо молода команда, з набуттям досвіду дівчата стають спокійнішими?

- Емоції є завжди, але вони з ними справляються, адже розуміють, що їх краще проявляти після гри. Добре, що у нас ці емоції здебільшого позитивні.

- Чи ваш головний бомбардир справляється зі своїм завданням?

- У нас справляється вся команда. Так, вважається, що бомбардир має бути один, але у нас забиває та перемагає уся команда.

- У середині сезону Мирончук та Мироненко пропустили кілька матчів, чи їх не вистачало?

- Так, на жаль, вони отримали травми. В оптимальному складі ми зіграли лише першу гру із «Колосом», а потім хтось вибував через травми. Але ті, дівчата, які виходили на поле замість них, робили усе від себе залежне та усе можливе, щоб команда не сильно відчувала втрати. А взагалі так, це наші провідні гравці, і вони не могли грати через травми. Також Прокопенко три матчі провела із травмою, і достойно у них зіграла. Те саме стосується і Іри Славич, але усі дівчата молодці, вони роблять усе, що можуть.

- Які ваші плани на найближчий час?

- Відпочинемо, а через місяць зберемося, і розпочнуться збори.


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер