Всесвітньо відомий гурт ASTURIA виступив на «Олімпійському»

Всесвітньо відомий гурт ASTURIA виступив на «Олімпійському»

Уболівальники почули незвичний гімн Ліги Європи, який лунає перед кожним матчем цього турніру, а саме його виконання. Для глядачів на «Олімпійському» його наживо виконав український електронний струнний квартет ASTURIA.

Дівчата відомі тим, що так само виконували гімн Ліги чемпіонів перед фінальним матчем цього турніру в минулому сезоні, який відбувся в Мадриді. Це принесло квартету світову славу навіть серед футбольних уболівальників, а вчора їх наживо почули і київські шанувальники футболу.

Відзначимо, що учасниці квартету Asturia — молоді талановиті музиканти з освітою вищого музичного закладу України — Національної Музичної Академії ім. П.І.Чайковського.

Віра Валієва (скрипка), Катерина Головко (скрипка), Олена Москаленко (альт) та Мирослава Цибка (віолончель) неодноразові переможниці державних конкурсів скрипалів та віолончелістів, мають досвід сольного та камерного виконання. Але одного разу дівчата з класичною освітою взяли до рук електронні інструменти і змусили звучати класику по новому, завоювавши серця численних слухачів.

Тембри сучасних електроінструментів, яскраві сценічні костюми та експресивне виконання, перетворюють виступ Asturia у видовищний музичний спектакль, а авторські обробки відомих творів вражають своїм новим оригінальним звучанням

Ім’я ASTURIA походить від назви твору відомого іспанського композитора Ісаака Альбеніса — «Asturias». Саме ця композиція стала першою сучасною обробкою у творчості гурту і з тих пір є її візитною карткою.

Квартет Asturia підкорив країни Європи, ближнього і дальнього зарубіжжя. Дівчатам аплодували у Франції, Іспанії, Бельгії, Італії, Австрії, Німеччині, у країнах Балтії, ОАЕ, у Південній Кореї. Asturia стали бажанним гостем на заходах високого рівня для організацій із світовим іменем.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер