Євген Ястребинський: «Тренери юнацької команди регулярно цікавляться нашими хлопцями»

Євген Ястребинський: «Тренери юнацької команди регулярно цікавляться нашими хлопцями»

Першу частину сезону 2020/21 команда київського «Динамо» U17 (гравці 2005 року народження) завершила у статусі лідерів чемпіонату, пройшовши турнірний шлях без поразок. Наша команда випередила однолітків із «Шахтаря» завдяки більш ніж переконливій різниці м'ячів – 50:8.

Після того, як юні футболісти вирушили на зимові канікули, проміжні підсумки їх виступу підбив старший тренер «Динамо» U17 Євген Ястребинський:

- Перше місце після осінньої частини чемпіонату поки що ні про що не говорить. У нас однакова кількість очок із «Шахтарем», від якого не вдалося відірватися. Але якщо оцінювати в цілому – результатом я задоволений, ми пройшли першу частину сезону без поразок, зуміли багато забити та мало пропустити.

- У вас найрезультативніша команда чемпіонату, у деяких матчах хлопці забивали навіть по 8-9 м'ячів. Це свідчить швидше про високий рівень підготовки динамівської академії чи рівень конкуренції у чемпіонаті?

- Команди з Тернополя та Луцька, які ми перемагали з таким великим рахунком, зайшли цього року з Вищої ліги. Тому, швидше за все, вони не були готові до нашої гри та рівня Еліт-ліги.

- Динамівці Дзень та Кремчанін – найкращі бомбардири першості (12 та 11 голів відповідно). Це головна ударна сила команди?

- У нас велика група гравців, які забивають, і ми сподіваємось на кожного з них. Відзначаються гравці будь-якого амплуа – і захисники, і півзахисники, і нападники. У нас немає такого, щоб ми покладали надії лише на когось певного чи залежали лише від цих гравців. Будь-який футболіст може скористатися моментом та завдати результативного удару.

- Зокрема, Дзень став одним із трьох динамівців, відзначених «Золотим м'ячем ДЮФЛУ». Його нагорода є закономірною?

- Думаю, так. Дзень забив найбільше, і минулого року також вирізнявся результативністю. Крім того, він був викликаний до збірної U17 і відзначився одним із голів у ворота збірної Португалії у рамках відбору на чемпіонат Європи. Напевно, це теж зробило свій внесок.

- У «Динамо» U17 було лише дві нічиї – і обидві з «Шахтарем». То були ключові поєдинки чемпіонату?

- Так, це були основні матчі першої частини чемпіонату. Усі поєдинки з «Шахтарем» відрізняються принциповістю, своєю бойовитістю. І наші хлопці, і гравці гірників завжди особливо налаштовуються на ці зустрічі. Хто краще готовий, хто використав свої моменти – той перемагає. Але в першій грі ми поступалися по ходу матчу 0:1, потім вели з рахунком 2:1 – і зрештою зіграли внічию. Другий матч завершили безгольовою нічиєю, хоч і у нас, і у «Шахтаря» були моменти. Напевно, результат є закономірним.

- Враховуючи, що це останній рік навчання в академії, команда вже збалансована та зіграна?

- Так, у нас є кістяк. Група гравців збалансована, рухаємось далі.

- На другому етапі чемпіонату набрані очки не враховуватимуться. Вже знаєте, з якими командами зустрінетеся навесні?

- У всіх вікових категоріях зайшли ті ж команди - «Рух», «Мункач», «УФК-Карпати», плюс три клуби нашої групи - «Динамо», «Шахтар» та ОК ім. Піддубного.

- У зимове міжсезоння деякі ваші підопічні матимуть шанс пройти перегляд у команді U19?

- Незважаючи на те, що «Динамо» U19 має щільний графік у Юнацькій лізі УЄФА та чемпіонаті України, тренери юнацької команди стежать за нашими хлопцями, регулярно цікавляться та запитують, хто як виглядає, хто додав у грі. Все залежатиме від їхньої ситуації – якщо гравців U19 залучатимуть до першої команди, тоді і ми ділитимемося своїми футболістами з Ігорем Костюком.

- Тренери академії нещодавно зустрічалися з Мірчею Луческу. Які ключові моменти обговорювалися на цій зустрічі?

- Це була наша перша зустріч із Мірчею Луческу. Ми відвідали тренування, після якого спілкувалися щодо футбольних моментів. Було дуже цікаво та пізнавально. Думаю, що спілкування пройшло плідно. Ідеї, які позиціонував наставник першої команди, нам близькі, і ми готові працювати відповідно до його вимог.

- До другої частини чемпіонату велика перерва – чотири місяці. Які плани команди на зиму?

- Нині все на стадії планування. На даний момент потрібно плавно пройти перехідний етап у відпустку, далі хлопці отримають індивідуальні плани на канікули. Конкретних дат поки що немає, знову зберемося після Нового року та почнемо підготовку до весняної частини чемпіонату.

- Ваш колега Андрій Фартушняк, а також Павло Чередніченко з команди U16 вирушили на стажування до «Аталанти». Чекаєте на їх повернення з новими методиками та ідеями?

- Основне їхнє завдання – ознайомитися з організацією роботи академії «Аталанти», структурою академічних груп, методиками побудови тренувального процесу. Італійські клуби зараз знаходяться не на останньому рахунку, тому це буде корисний міжнародний досвід. Думаю, що і ми обов'язково застосовуватимемо ідеї, які будуть цікавими та допоможуть розвиватися та прогресувати нашим футболістам.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер