Юнес БЕЛАНДА: «Сподіваюся, у грі з «Порту» вболівальники нас підтримають заповненими трибунами»

Юнес БЕЛАНДА: «Сподіваюся, у грі з «Порту»  вболівальники нас підтримають заповненими трибунами»

- Звичайно, ми всі з великим передчуттям очікуємо на старт у Лізі чемпіонів, адже це дуже престижний та важливий турнір. Украй важливо здобути перемогу в першому матчі, тому що вона дасть нам поштовх, аби добре пройти всю дистанцію.

- Більшість експертів називають «Челсі» фаворитом групи…

- Ні, не погоджуся з думкою експертів. Особисто я фаворитом групи вважаю «Динамо».

- Що можете сказати про першого суперника «Динамо» у групі, «Порту»?

- Безпосередньо перед матчем ми будемо робити детальний аналіз гри «Порту». Однак ми вже знайомі з португальським футболом, оскільки минулого сезону грали проти «Ріу Аве». Португальські клуби об’єднує те, що всі вони сповідують технічний футбол. Окрім того, минулого сезону «Порту» грав із «Шахтарем», тому ця команда була в полі нашої уваги. Хоча особисто я періодично слідкую за їхніми матчами, оскільки там виступає мій давній приятель, алжирець Ясін Браїмі. Не думаю, що на гру «Порту» якось негативно вплине навіть те, що в міжсезоння команду залишили двоє ключових гравців. Це команда дуже високого рівня.

- Те, що «Динамо» розпочне та завершить груповий раунд домашніми матчами, є додатковою перевагою?

- Звичайно, це добре. Сподіваюся, вболівальники нас підтримають заповненими трибунами, й це додасть нам мотивації в першому матчі задля того, аби добре увійти до групового етапу. Добре й те, що останній матч ми теж проводимо на своєму полі. Якщо на той момент нам не вистачатиме дуже важливих очок для виходу до плей-оф, підтримка вболівальників додасть нам упевненості у вирішальному матчі.

- Чи є для вас Ліга чемпіонів пріоритетним турніром у цьому сезоні?

- Вважаю, що на першому місці для нас усе ж стоятиме чемпіонат України. Адже без перемоги у внутрішній першості ми можемо не потрапити до Ліги чемпіонів у наступному сезоні. А ми маємо грати у цьому турнірі кожного сезону. Звичайно, виступ у Лізі чемпіонів також є дуже важливим, адже матчі цього турніру створюють візитівку, обличчя команди, оскільки їх дивиться весь світ.

- Як далеко «Динамо» здатне пройти в цій Лізі чемпіонів?

- Зараз у нас підібралася дуже хороша команда. Тому я вважаю, що ми здатні далеко пройти. Принаймні, виходити з групи ми зобов’язані.

- Як почуваються гравці, які прийшли до «Динамо» цього літа?

- Усі нові гравці чудово відчули ритм команди, без проблем влилися до колективу. Декого з них я не можу назвати новачками, адже проти Жуніора Мораеса та Миколи Морозюка ми раніше грали в чемпіонаті та дуже добре знали, на що вони здатні. Радосав Петрович також спокійно відчув командний ритм. Останнім прийшов Дерліс Гонсалес, але й у нього не виникло жодних проблем із адаптацією, тому що в нашій команді велика португаломовна діаспора.

- Як оціните старт нового сезону для себе особисто та свою нинішню форму?

- На початку сезону я не дуже часто виходив на поле. Це спричинене тим, що мені не вдалося підготуватися на сто відсотків під час передсезонної підготовки, оскільки я людина релігійна, завжди дотримуюся Рамадану, який цього року припав на єдиний підготовчий збір. Але зараз я відчуваю, що майже набрав свої оптимальні кондиції.

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер