Юрій Дмитрулін: «Тішить, що жодній команді ми не поступилися бажанням, рухом, боротьбою»

Юрій Дмитрулін: «Тішить, що жодній команді ми не поступилися бажанням, рухом, боротьбою»

Наставник «Динамо» U16 Юрій Дмитрулін підбив підсумки першого ігрового дня на турнірі Euro Youth Cup-2022 і прокоментував три матчі своїх підопічних на груповому етапі проти «Кельна», «Тоттенхема» та «Саарбрюкена»:

- Трохи незвичний формат турніру, зокрема, те, що матчі групового етапу тривають лише по 25 хвилин – це дуже короткий час. Можливо, місцеві команди так грають, але ми – ні. Хоча пояснювали хлопцям, що потрібно добре підготуватись на розминці, щоб з перших секунд усе робити на максимумі своїх можливостей, але не всі це одразу сприймають. Деякі футболісти включаються, інші – ні.

Плюс, проти нас грали команди на рік старші. Деякі наші футболісти з цим справляються, деяким такі протистояння даються важко. Іноді суперник нас фізично перебігав та передавлював. Але тішить, що ми жодній команді не поступилися бажанням, рухом, боротьбою. Можливо, в якихось компонентах ми були слабшими, але ніхто не уникав боротьби. Хлопці намагалися працювати за рахунок своїх найкращих якостей.

«Тоттенхему» ми програли через дитячі помилки. Якби пропустили інакше, після інших моментів, напевно, було б не так прикро, а так два м'ячі привезли самі собі. Після матчів я сказав хлопцям, що вдячний їм за ці три ігри. Вони добре себе проявили, якщо продовжуватимемо працювати в такому ж ключі, буде прогрес.

- У Німеччині ви за два місяці провели кілька контрольних матчів, чи цей турнір чимось виділяється? Наскільки цікаво взяти у ньому участь?

- Звісно, ​​виділяється. Тут присутні команди з ім'ям: «Тоттенхем», «Порту», «Кельн», «Метц», «Саарбрюкен» - ці колективи на виду у своїх національних чемпіонатах. Але треба розуміти, що тренування та товариські матчі неможливо порівняти з офіційними і вони не можуть їх замінити. Тут і мотивація інша, і напруження пристрастей, емоцій. Якби ми частіше брали участь у таких турнірах, отримали б більше користі для хлопців.

- Чого очікуєте від другого ігрового дня та боротьби за 5-8 місця?

- Якщо завтра переможемо у першій стиковій грі, поборемося за п'яте місце, якщо ні – за 7-8. Ще перед турніром сказали хлопцям, що результат для них не має жодного значення, він не повинен тиснути – для них головне виходити та показувати те, що вміють. Так, суперники старші, досвідченіші, у них більше ігрової практики і перебувають у кращому ігровому тонусі, але вони – футболісти «Динамо» Київ і навіть за таких обставин мають грати в якісний футбол і демонструвати свої найкращі якості.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер